Quality Score چیست؟
امتیاز کیفیت یا کوالیتی اسکور شاخصی برای نمایش کیفیت آگهیها، کلمات کلیدی و صفحات فرود است. گوگل همانند نتایج ارگانیک، اهمیت زیادی برای کیفیت نتایج تبلیغاتی قائل است.
نمایش تبلیغات بهتر و مرتبط، باعث رضایت جستجوکنندگان میشود. تبلیغ کنندگان برای نمایش آگهیهای باکیفیت هزینه کمتری پرداخت میکنند و راضی هستند.
در نتیجه رضایت جستجوکنندگان و تبلیغکنندگان باعث تداوم استفاده آنها از گوگل میشود و این به سود گوگل است. در عکس زیر اهمیت Quality Score یا کوالیتی اسکور را می توانید ببنید.
اعداد این عکس فرضی هست و فرمول هم دقیق نیست و پارامترهای دیگه ای هم در AdRank تاثیر دارند که جزء اسرار الگوریتم های گوگل است.
ولی آزمایشات بسیاری از شرکت ها از جمله wordstream درست بودن تقریبی این فرمول را ثابت کردند. با فرض درست بودن فرمول، قیمت پیشنهادی گوگل برای کلمات کلیدی شما از این فرمول بدست می آید.
این متغیر ها نشان می دهند هر چقدر Quality Score شما بالاتر باشد، شما هزینه کمتری برای تصاحب جایگاه های گوگل ادز خواهید پرداخت. حالا بببینیم پارامترهای کوالیتی اسکور چیست و چطوری می توانیم اون ها رو بهبود بدهیم.
Quality Score از برآیند سه پارامتر بدست می آید.
- Ctr یا Click Through Rate – نرخ کلیک
- Ad relevance – ارتباط تبلیغات
- Landingpage experience – تجربه صفحه لندینگ
Quality Score یا کوالیتی اسکور را از کجا ببینیم؟
اگر میخواهید این پارامترها را برای کلمات کلیدی تان ببینید به صفحه keywords بروید.
و از بخش Qulity Score گزینه های:
- qulity score
- Exp CTR
- Landing page exp و
- Ad relevance
را تیک بزنید و سپس روی Apply کلیک کنید.
ستون های امتیاز کیفیت تبلیغات و سه پارامتر اون به ستون ها اضافه شد و شما الان می توانید برای هر کلمه ببینید Quality Score کلمات تون چه وضعیتی دارند.
کوالیتی اسکور عددی بین ۱ تا ۱۰ است و پارامترها با سه عنوان Below Average ،Average و Above average مشخص شدند. اگر نمره امتیاز کلمات تان پایینه ادامه این آموزش خیلی به شما کمک می کند.
چگونه می توانیم پارامترهای Quality Score را بهبود دهیم؟
بهبود CTR یا نرخ کلیک به نمایش
تعداد کلیک ها تقسیم بر تعداد دفعات نمایش ضربدر ۱۰۰، CTR شمارو نشان می دهد. چون برای جایگاه های مختلف صفحه نتایج، انتظارات متفاوتی برای CTR می رود گوگل در ستون Exp CTR به شما می گوید وضعیت تون نسبت به حالت متوسط چطور می باشد.
برای بهبود CTR این توصیه ها می تواند به شما کمک کند. سعی کنید تبلیغات تان جذاب باشد، برای نوشتن متن تبلیغات تان وقت بذارید. کاهش هزینه تبلیغات گوگل، این وقت گذاشتن تان را در بلند مدت توجیه می کند.
متن تبلیغات رقیبان تان را ببینید و بعد بیاید ببینید چطوری می شود تبلیغات بهتر و جذاب تری بنویسید.
۱- سعی کنید تبلیغات تان جذاب باشد، برای نوشتن متن تبلیغات تان وقت بذارید. متن رقیبان را ببینید و بعد نحوه نوشتار نوع دیگری از متن آگهی را پیدا کنید.
۲- کمی خلاقیت به خرج بدهید. شاید شما با کمی خلاقیت بتوانید محصولات و خدمات تان را جوری که کاربر بیشتر دوست دارد، به او معرفی کنید.
۳- از انواع مختلف افزونه های تبلیغاتی استفاده کنید. حداقل فایده استفاده از افزونه های تبلیغاتی این است که تبلیغات شما فضای بیشتری از صفحه نتایج را می گیرند و این خودش می تواند در افزایش نرخ کلیک کمک کند.
با این افزونه ها، شما فضای بیشتری برای ترغیب مشتریان خواهید داشت. در callout ها شما می توانید وجه تمایزتان را با رقیبان تان بیان کنید. با افزونه call مشتری خیلی سریع می تواند با شما تماس بگیرد. افزونه سایت لینک قبل ورود کاربر به سایت تان می تواند انتخاب کند به کدام بخش سایت تان باید برود و ….
۴- از ابزار Ad preview برای مشاهده جایگاه تبلیغات تان استفاده کنید. احتمالا شما بارها برای اینکه جایگاه کلمات تان را در گوگل ببینید، آن کلمات را جستجو می کنید و بعد طبیعتا روی آنها کلیک نمی کنید و این بیشک باعث کاهش CTR میشود.
۵- سعی کنید از متنهای سوالی در تبلیغات خودتان استفاده کنید. متن های سوالی بیشتر مشتریان رو ترغیب به کلیک می کنند.
۶- از کارکترهای خاص مانند علامت تعجب، @، علامت سوال و … در تبلیغتان استفاده کنید. البته توجه کنید که تنها یک بار در متن خود میتوانید از علامتهای ویژه استفاده کنید.
۷- از call to action در تبلیغات تان استفاده کنید. کاربر را به انجام کاری دعوت کنید. مثلا: برای مشاهده پلن ها کلیک کنید، همین حالا عضو شوید، کد تخفیف دریافت کنید، صندلی خود را رزرو کنید.
۸- از اعداد استفاده کنید. اگر این اعداد قیمت باشند که تاثیر فوق العاده ای خواهند داشت. اگر هم نه، باز تاثیر خوب و زیادی روی تبلیغات شما خواهند داشت. ۴۰% تخفیف، ۲ روز مانده به ….
۹- سعی کنید با قرار دادن ادزهای متفاوت و زیاد در ادگروپ ها، کلمات کلیدی تان در ادزها دقیقا تکرار شود. Headline ها، توضیحات و حتی در url نمایشی. کاربر وقتی می بیند چیزی که جستجو کرده عینا در تبلیغات شما هست فکر می کند دقیقا می تواند پاسخ سوالش را در سایت شما پیدا کند.
۱۰- آزمایش کنید. ایده هایتان را روی تبلیغات پیاده کنید و سپس تغییر نرخ کلیک ها را بررسی کنید. احتمالا ایده های بیشتری پس از دیدن نتایج به ذهنتان می رسد و یا شاید هم متوجه بشوید ایده خوبی از اول به ذهنتان نرسیده است!
بهبود Ad Relevance برای بهتر شدن کوالیتی اسکور
راحت ترین راه بهبود کوالیتی اسکور بهبود Ad relevance است. ارتباط بین کلمه کلیدی جستجو شده با تبلیغ شما. اگر کلمه شما عینا در تبلیغات تان تکرار شده باشد، احتمالا Ad Relevane اون کلمه Above Average است. این توصیه ها می تواند به شما برای بهبود Ad relevance کمک کند.
۱- در هر ادگروپ تعداد زیادی کلمه قرار ندهید. سعی کنید در هر ادگروپ فقط کلمات نزدیک و مشابه هم باشد. به این ترتیب شما راحت میتوانید با نوشتن چند ادز همه کلماتی که در اون ادگروپ جستجو می شوند را پوشش بدید.
۲- قسمت search terms را مرتب بررسی کنید و ببینید کاربران با جستجوی چه کلماتی تبلیغات شما را دیده اند. برای آن کلمات ادز بنویسید.
از ادزها و کمپین های تبلیغاتی داینامیک استفاده کنید. با ادزهای داینامیک شما می توانید عینا کلمات چسبیده شده به کلمات کلیدی تان را در Headline های آگهی تان بیارید.
بهبود Landing Page Experience
بهبود Landing Page Experience در عین حال که می تواند باعث بهبود Quality Score و در نتیجه کاهش هزینه تبلیغات بشود. علاوه بر آن، می تواند باعث بیشتر شدن فروش و یا سایر اهداف سایت شما بشود.
همچنین بهبود این پارامتر برای هر کلمه کلیدی می تواند سئوی سایت شما را برای اون کلمه بهتر کند. گوگل با استفاده از ابزارهای زیادی مثل گوگل آنالیتیکس که در اختیار دارد می تواند رفتار کاربران بعد کلیک روی تبلیغات شما رو دنبال کند.
رفتاری مثل زمان ماندن در سایت شما بعد کلیک، تعداد صفحات بازدید شده و خیلی چیزهای دیگر. نتایج بررسی رفتار کاربر در سایت شما می شود Landing page Experience.
کلی راه برای داشتن یک لندینگ پیج خوب یاد بگیرید و اون ها رو در سایت تان پیاده کنید.
روش های ایجاد یک لندینگ پیج مناسب
۱- کاربران رو با توجه به کوئری جستجوشان به صفحات مختلف سایت تان بفرستید. خیلی مشتری ها را دیدیم لندینگ پیچ همه کلمات شان، صفحه اول سایت شان هست.
دوست عزیز چرا وقتی شما واسه بعضی خدمات و کالاها صفحه جداگونه دارید، کاربران رو مستقیم برای کلمات مرتبط اون ها به اون صفحه نمی فرستید؟ ممکن است اصلا اون کاربر اونقدر نخواهد در صفحه اول شما وقت بذارد تا اون صفحه مرتبط شما را پیدا کند!
۲- سعی کنید واسه محصولات و خدمات متفاوت، صفحات لندینگ پیج جداگانه در سایت تان بسازید. همچنین به این هم فکر کنید شما قرار است از طریق ادوردز کاربر را مستقیم به این صفحه هدایت کنید.
اون کاربر ممکن است اصلا صفحه اول سایت تان و یا باقی صفحات تان رو ندیده باشد. بنابراین باید همه مزایای شما، وجه تمایزتان نسبت به رقبا، راه های ارتباطی و خیلی چیزای دیگر رو در همین صفحه هم داشته باشید.
۳- از خودتان بپرسید کاربر با جستجوی کلمات خواسته شده، دنبال چه چیز است؟ با توجه به جواب تان، لندینگ پیج تان رو طوری طراحی و متن گذاری کنید تا واقعا نیاز کاربر را بر طرف کند.
۴- شفاف صحبت کنید. در لندینگ پیج تان به صورت کاملا واضح در مورد قیمت و هزینه ها صحبت کنید. مراحل سفارش گیری را توضیح بدید و به مشتری بگویید بعد سفارش دقیقا چه چیزی را و چگونه تحویل می گیرد!
۵- پرسش های متداول. هر سوالی که فکر می کنید کاربر در مورد محصول یا خدمات شما به ذهنش می رسد رو تحت عنوان پرسش های متداول پاسخ بدید.
۶- از عکس ها و ویدیوهای مرتبط استفاده کنید.
نکات بسیار دیگری دررابطه با بهینه سازی لندینگ پیج وجود دارد که به شما کمک میکند کوالیتی اسکور تبلیغات خودتون رو افزایش بدین.
حرف آخر
خب امیدوارم به ارزش کوالیتی اسکور در مدیریت تبلیغات گوگل پی برده باشید. فقط توجه کنید که بهینه سازی کوالیتی را باید تا هنگامی که تبلیغاتتان فعال است ادامه دهید.
با بهره بردن از quality Score بالا میتوانید تجربه تبلیغات ارزان گوگل را کسب کنید. یعنی شما با مبلغ کمتری میتوانید نسبت به رقبای خود رتبه تبلیغاتی بالاتری بدست بیاورید.
فراموش نکنید که تمامی مقالات ما در زمینه آموزش گوگل ادز را مطالعه کنید تا با همه اصطلاحات مورد نیاز در تبلیغات آشنا باشید.
دمتون گرم واقعا
خواهش میکنیم دوست عزیز
دمتون گرم واقعا. خیلی آموزش مفید و کاملی بود.خسته نباشید
از لطف شما متشکریم