آموزش گوگل ادز

چگونه کلمات کلیدی مناسبی برای گوگل ادز انتخاب کنیم؟

کلمات کلیدی، پایه و اساس تبلیغات در گوگل هستند؛ در واقع چیزی که باعث می شود تبلیغات شما نمایش داده شود، تطابق عبارت جستجو شده با یکی از کلمات کلیدی گوگل ادز است. پس انتخاب عبارات کلیدی مناسب، اساس موفقیت شما در اجرای کمپین تبلیغاتی می باشد.

بنابراین توصیه می‌کنیم برای پیدا کردن عبارات مناسب زمان زیادی صرف کنید. و از تمام منابع و ابزارهای در دسترس استفاده کنید.

معرفی ابزارهای رایگان برای پیدا کردن کلمات کلیدی گوگل ادز

برای یافتن کلمات کلیدی ابزارهای تحلیلی بسیاری وجود دارد. برخی از این ابزارها رایگان هستند و برخی پولی.

یافتن کلمات کلیدی جدید با کمک گوگل

برای یافتن ایده ها و کلمات کلیدی جدید از موتور جستجوی گوگل می‌توانید استفاده کنید. یکی از کلمات کلیدی مرتبط با محصولات یا خدمات خود را در گوگل جستجو کنید.

یافتن کلمات کلیدی جدید با کمک گوگل - انواع کلمات کلیدی گوگل ادز

حالا به انتهای صفحه جستجو بروید. اینجا می‌توانید پیشنهادهای جستجوی مرتبط را مشاهده کنید. از این عبارات می‌توانید به عنوان کلمات کلیدی استفاده کنید و یا از آنها برای یافتن کلمات جدید استفاده کنید.

پیشنهاد های انتهای صفحه گوگل برای پیدا کردن عبارات کلیدی

یافتن کلمات کلیدی با ابزار Alexa Pro

با کمک ابزار Keyword Difficulty در اکانت الکسا پرو می‌توانید کلمات کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی مورد نظرتان را به تفکیک میزان رقابت، میزان ارتباط و همچنین میزان محبوبیت به دست آورید.

یافتن کلمات کلیدی با ابزار Alexa Pro

همچنین از بخش site keywords در اکانت الکسا می‌توانید عبارات کلیدی رقبایتان که بیشترین ورودی را با آنها کسب کرده اند، مشاهده کنید. این اطلاعات را می‌توانید به تفکیک کلمات کلیدی ارگانیک و کلمات کلیدی پولی مشاهده کنید. در صورت نیاز می‌توانید صفحه آموزش الکسا را مطالعه کنید.

یافتن انواع کلمات کلیدی گوگل ادز با اکانت الکسا

یافتن کلمات کلیدی جدید در سرچ کنسول گوگل

سرچ کنسول گوگل ابزاری بسیار کارآمد برای یافتن کلمات کلیدی جدید است. از طریق گزارش performance سرچ کنسول می‌توانید کوئری‌هایی که با جستجوی آنها سایت شما در نتایج ارگانیک نمایش داده شده است را مشاهده کنید.

از کوئری‌های موجود در Performance می‌توانید مناسب ترین کلمات کلیدی گوگل ادز را پیدا کنید.

یافتن کلمات کلیدی جدید در سرچ کنسول گوگل

پیدا کردن کلمات کلیدی جدید با کمک گزارش Search Terms گوگل ادز

همانطور که در ویدیوهای قبلی آموزش گوگل ادز گفته شد، گزارش Search Terms شامل عبارات کلیدی است که با جستجوی آنها تبلیغات شما برای کاربران نمایش داده شده است.

در صورتی که از کلماتی با انطباق phrase یا broad استفاده کرده باشید، احتمالا در گزارش Search Terms شاهد کلماتی باشید که جزو کیوردهای شما نیستند. پیشنهاد می‌کنیم این کلمات را نیز برای یافتن کیوردهای جدید بررسی کنید.

یافتن کلمات کلیدی  گوگل ادز با Search Terms

یافتن کلمات کلیدی گوگل ادز با کمک اکانت Moz Pro

ابزار Keyword Explorer در اکانت Moz PRO نیز با دریافت کلمه کلیدی شما علاوه بر نمایش میزان سختی در گرفتن رتبه سئو برای کلمه خاص، کلمات کلیدی مرتبطی را پیشنهاد می‌کند.

متاسفانه ابزار Moz نیز در لیست کشورهای خود ایران را ندارد، با این حال کلمات کلیدی پیشنهاد شده می‌توانند ارزشمند باشند.

کلمات کلیدی گوگل ادوردز در اکانت Moz Pro
کلمات کلیدی Moz Pro

یافتن کلمات کلیدی جدید در kwfinder

ابزار kwfinder از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند. با کمک آن می‌توانید علاوه بر یافتن کلمات کلیدی مناسب، متوسط حجم جستجوی ماهیانه، میانگین CPC برای هر یک از عبارات کلیدی و سطح رقابتی آنها را مشاهده کنید.

یافتن کلمات کلیدی جدید در kwfinder
یافتن کلمات کلیدی جدید در kwfinder

همچنین ابزارهای دیگری نیز مانند SEMrush ، AHREFs ، Spyfu هستند که برای یافتن کلمات کلیدی به شما کمک می‌کنند.

راهنمای کیورد پلنر گوگل (Keyword Planner)

ابزار گوگل کیورد پلنر که به صورت رایگان از طریق اکانت گوگل در دسترس است، ابزار کارآمدی برای یافتن کلمات کلیدی مناسب است.

همچنین می‌توانیم با وارد کردن لیست کلمات کلیدی خودمان که از روش‌های مختلف بدست آورده‌ایم، برآوردی از وضعیت تبلیغات با این عبارات بدست آوریم.

برای دسترسی به کیورد پلنر از منوی بالای صفحه روی Tools و سپس در بخش Planning بر روی Keyword Planner کلیک می‌کنیم.

راهنمای کیورد پلنر

دو بخش Find new keywords و Get search volume and forecasts در این صفحه وجود دارند. بخش Get search volume and forecasts برای پیش‌بینی وضعیت یک ادگروپ با کلمات کلیدی مورد نظرمان است که در ادامه توضیح خواهیم داد.

راهنمای کیورد پلنر

فعلا برای یافتن کلمات کلیدی جدید روی Find new keywords کلیک کرده و کلمات کلیدی خودمان را وارد می‌کنیم. با زدن دکمه اینتر یا Tab بعد از هر کلمه کلیدی می‌توانیم کلمات کلیدی دیگری نیز وارد کنیم.
پس از وارد کردن کلمات کلیدی خودمان Get Started را می‌زنیم.

آموزش پیدا کردن کلمات کلیدی گوگل ادز در اکانت کیورد پلنر

راهنمای یافتن کلمات کلیدی گوگل ادز با استفاده از کیورد پلنر

قبل از بررسی عبارات پیشنهاد داده شده توسط گوگل ادز گزینه های Locations ، language و search networks را در بالای صفحه تنظیم کنید.

Locations را بر روی All location قرار دهید و از بخش language می‌توانید زبان فارسی (Persian) را انتخاب کنید.

نموداری که در بالای صفحه نمایش داده می‌شود، مربوط به حجم جستجوی ماهانه کلمات کلیدی وارد شده به تفکیک آمار موبایل و آمار کلی می‌باشد.

راهنمای کیورد پلنر

در گوشه بالا و سمت چپ نمودار با کلیک بر روی Search volume trends می‌توانید آمار را به تفکیک موبایل، تبلت و دسکتاپ مشاهده کنید.

همچنین می‌توانید آمار جستجو را بر حسب کشورهایی که در آنها این عبارات جستجو شده مشاهده کنید. با توجه به اینکه کشور ایران در این لیست وجود ندارد، آمار ایران جزوی از Other countries خواهد بود.

راهنمای پیدا کردن کلمات کلیدی گوگل ادز در ابزار کیورد پلنر

در صورتی که بازه زمانی را تغییر ندهید، داده هایی که مشاهده می‌کنید مربوط به بازه ۱۲ ماهه اخیر خواهند بود. قبل از اینکه آمار را بررسی کنیم، از سمت راست بالای نمودار بازه زمانی مورد نظرمان را مشخص می‌کنیم.

چگونگی یافتن کلمات کلیدی گوگل ادز با کیورد پلنر

بررسی کلمات پیشنهادی کیورد پلنر

خوب بیایید نگاهی به کلمات کلیدی پیشنهادی و داده های مربوطه بیاندازیم.

در ستون اول؛ کلمات پیشنهادی قرار دارند که مرتبط با کلمات کلیدی وارد شده هستند.

ستون دوم مربوط به میانگین حجم جستجوی ماهیانه عبارات کلیدی هست. با کلیک روی عنوان این ستون می‌توانیم کلمات را براساس بیشترین حجم جستجو مرتب کنیم.

ستون Competition میزان رقابت بر روی کلمات کلیدی را با عبارات low , medium یا high نمایش می‌دهد. کلماتی که میزان رقابت در آنها بیشتر است و تبلیغ کنندگان زیادی از آن کلمات استفاده می‌کنند با high مشخص شده اند و کلماتی که رقابت در آنها کمتر است با low مشخص شده اند.

ستون Ad impression share مربوط به درصد نمایش تبلیغات شما نسبت به کل جستجوهای این کلمه کلیدی می‌شود.

ستون های (Top of page bid (low range و (Top of page bid (high range مربوط به محدوده حداقل و حداکثر پیشنهادهایی است که تبلیغ‌کنندگان بابت این کلمه کلیدی پرداخت کرده‌اند.

با کمک ستون Account status می‌توانید مشاهده کنید که کدام کلمات کلیدی را در حال حاضر در اکانت خود استفاده کرده‌اید.

از طریق بخش Filter در بالای جدول می‌توانید داده‌های آن را بر اساس معیارهای موجود فیلتر کنید. برای مثال می‌توانیم مشخص کنیم که تنها کلمات کلیدی با حجم جستجوی ماهانه بیشتر از ۳۰ نمایش داده شوند.

استفاده از کیورد پلنر برای پیدا کردن کلمات کلیدی گوگل ادز

همینطور کلمات کلیدی که رقابت کمی دارند، در جدول نمایش داده نشود.

راهنمای کیورد پلنر

در پایان کلمات کلیدی مورد نظرتان را می توانید انتخاب و به Plan اضافه کنید.

راهنمای کیورد پلنر

با افزودن کلمه کلیدی مورد نظرتان به plan می توانید از طریق تب Plan overview و
تعیین max.CPC تعداد کلیک هایی که می‌توانید دریافت کنید را برآورد کنید.

راهنمای کیورد پلنر

همچنین می‌توانید معیارهای مهم دیگری مانند هزینه CTR ، avg CPC و avg position را برای ادگروپی که این کلمات کلیدی را شامل می شوند؛ برآورد کنید.

راهنمای کیورد پلنر

اینجا روی نمودار می‌توانید با توجه به تعداد کلیک‌هایی که می‌خواهید از طریق تبلیغات گوگل کسب کنید، Max CPC و هزینه تبلیغات را مشخص کنید.

راهنمای کیورد پلنر برای یافتن کلمات کلیدی تبلیغات گوگل

در صورتی که می‌خواهید با توجه به بودجه تبلیغاتی خود،‌ Max CPC و تعداد کلیک‌ها را مشخص کنید، می‌توانید از گوشه بالا سمت راست نمودار به جای Clicks ،Cost را انتخاب کنید.

پیدا کردن کلمات کلیدی گوگل ادز با استفاده از ابزار رایگان گوگل

پایین‌تر اطلاعات بیشتری که در مورد ادگروپ پیش بینی شده است را به صورت نموداری می‌توانید مشاهده کنید.

راهنمای کیورد پلنر

توجه کنید که همه داده ها در بازه زمانی انتخاب شده است و می‌توانید بازه زمانی خود را تغییر دهید. از طریق تب Ad groups می‌توانید گروه های تبلیغاتی جدیدی ایجاد کنید و یا نام ادگروپ پیش فرض را تغییر دهید.

راهنمای پیدا کردن کلمات کلیدی گوگل ادوردز

با رفتن به تب Keywords می‌توانید Match Type هر یک از کلمات کلیدی را تغییر دهید و یا هر یک از آنها را حذف کنید و یا کلمات کلیدی جدیدی به هر یک از ادگروپ‌هایتان اضافه کنید.

راهنمای یافتن کلمات کلیدی تبلیغاتی

همچنین می توانید Max CPC آن را نیز تغییر دهید.

راهنمای کیورد پلنر

از طریق تب locations نیز می توانید داده ها را محدود به تبلیغات موقعیت های جغرافیایی خاصی کنید.

راهنمای پیدا کردن کلمات کلیدی از طریق کیورد پلنر

قصد خرید و قیف فروش

تا اینجا با ابزارها و روش‌های مختلفی برای یافتن کلمات کلیدی آشنا شدیم. پس از یافتن عبارات باید آنها را با توجه به ساختار اکانت گوگل ادز که قبلا ایجاد کرده‌ایم دسته بندی کنیم.

همچنین هنگام دسته بندی کلمات کلیدی قصد خرید (موقعیت کاربران در قیف فروش) را نیز مدنظر قرار دهید.

خودتان را به جای کاربران قرار دهید و به این فکر کنید که کاربر با جستجوی این عبارت در کدام مرحله قیف فروش قرار دارد. و آیا قصد خرید دارد یا هنوز به دنبال بررسی و مقایسه محصول و خدمات است یا نیاز به کسب اطلاعات و شناخت محصول و خدمات شما دارد؟

برای جذب کاربران در هر یک از این مراحل قیف فروش باید از کلمات کلیدی مربوطه استفاده کنید.

مثلا کاربران اگر قصد خرید محصول یا خدماتی را داشته باشند از عباراتی مانند:
خرید، سفارش، قیمت، کد تخفیف و عباراتی از این دست استفاده می‌کنند.

همچنین کوئری های جستجو دارای کلماتی مانند:

بهترین، ارزان، مقایسه و دسته بندی های محصولات (مثل عبارت کفش تنیس)، قصد خرید میانه ای دارند. یا به عبارت دیگر هنوز تصمیم جدی برای خرید محصول مشخصی نگرفته اند. و در حال بررسی برای انتخاب محصول یا سرویس مود نظرشان هستند.

کوئری هایی که شامل عباراتی مانند:

چگونه، بهترین روش، بهترین نوع و … دارای نیت خرید کمتری هستند. چرا که نشان می‌دهند کاربر هنوز در حال جستجوی راهکار مناسب است.

گرچه کلمات کلیدی مربوط به مراحل مختلف قیف فروش ارزش یکسانی ندارند یا به بیانی دیگر کاربرانی که در مراحل پایین‌تر قیف فروش هستند. و احتمال تبدیل آنها به مشتری بیشتر است، برایمان در اولویت هستند؛ اما نباید مراحل بالایی قیف فروش را رها کنیم.

پیشنهاد می‌شود برای هر مرحله از قیف فروش ادگروپ های جداگانه ای با کلمات کلیدی مربوطه و ادزها و لندینگ پیج های مناسب ایجاد شود.

پیش نمایش تبلیغات گوگل ادز

احتمالا شما هم بعد از آنکه تبلیغات خود را ایجاد و فعال کردید، به این موضوع فکر می‌کنید که چگونه می‌توانید از نمایش تبلیغات مطمئن شوید!

آیا برای این کار معمولا در گوگل جستجو می‌کنید!؟

خوب، بنا به دو دلیل نباید این کار را انجام دهید:

  1. خوب وقتی شما در گوگل سرچ می کنید و تبلیغات تان نمایش داده می شود و روی تبلیغات کلیک نمی کنید، CTR شما کاهش پیدا می کند. و همانطور که قبلا گفتیم CTR یکی از معیارهای مهم امتیاز کیفیت (Quality Score) هست و با کاهش CTR، امتیاز کیفیت شما کاهش می یابد. همچنین با کاهش Quality Score، نهایتا نمایش تبلیغات‌تان کمتر خواهد شد و اگر بعد از سرچ روی آگهی‌تان کلیک کنید، هزینه تبلیغاتی‌تان به هدر می‌رود.
  2. دلیل دیگر این است که هر مزایده متفاوت است. گوگل با توجه به موقعیت جغرافیایی، اطلاعات دموگرافیک، تاریخچه جستجوهای شما و History مرورگرتان و عکس العملی که قبلا نسبت به تبلیغات داشته اید، درباره نمایش و موقعیت آگهی ها تصمیم می گیرد.

پس به جای جستجو در گوگل برای بررسی وضعیت نمایش تبلیغات چه کاری باید انجام دهیم؟

گوگل برای این منظور بخشی به نام Ad Preview and Diagnosis در گوگل ادز ایجاد کرده است.

برای استفاده از قابلیت پیش نمایش تبلیغات از منوی بالایی صفحه روی Tools کلیک کرده و در بخش Planning روی Ad Preview and Diagnosis کلیک کنید.

چگونگی استفاده از پیش نمایش تبلیغات گوگل ادز

در بالا و سمت چپ این صفحه می‌توانید کلمات کلیدی مورد نظرتان را جستجو کنید. در صورتی که تبلیغات شما نمایش داده شود، می‌توانید جایگاه نمایش آن را مشاهده کنید.

مثالی از پیش نمایش تبلیغات

در صورتی که تبلیغات شما نمایش داده نشود، خطایی با عنوان Your ad is not showing را مشاهده می‌کنید.

Ad preview

با تغییر location , Language , Device و Audience می‌توانید نمایش تبلیغات تان را نیز در شرایط مختلف بررسی کنید.

حرف آخر

 این بود تمامی راهنمایی که ما می‌توانستیم برای پیدا کردن کلمات کلیدی گوگل ادز معرفی کنیم. خیلی طولانی شد!

امیدواریم که از خواندن این مطلب لذت برده باشید. فراموش نکنید که نظرات خود را در انتهای صفحه اعلام نمائید. بی صبرانه منتظریم تا بیشتر از شما عزیزان بشنویم.

اشتراک در
اطلاع از
guest

4 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فردین

فوق العاده آموزش دادید . تا حالا آموزش در این مورد به این خوبی ندیده بودم. فقط چرا فیلمش رو نمیشه دانلود کرد . لطفا روش دانلود فیلم رو بفرمایید

علی کریمی

سلام فردین جان. از نظر مثبتت ممنونیم. ویدیوهای ما روی سرویل میل چیمپ بارگذاری شده و مدتی هست به مشکل خورده. کارشناسان ما در حال برطرف کردن این مشکلات هستند.

فاطمه

خیلی خیلی ممنونم از اموزش خوبتون

علی کریمی

خواهش میکنیم دوست عزیز. امیدواریم که این آموزش ها بتونه به عملکرد کمپین شما کمک کنه