فرض کنید نمایشگاه ماشین دارید و میخواهید برای تمام صفحات سایتتان که شامل مشخصات خودروهایی با برندهای متفاوت هستند، در گوگل تبلیغ کنید. بدون شک ایجاد ادگروپ و ادز برای تک تک صفحات سایتتان میتواند دشوار باشد و زمان زیادی را از شما بگیرد. برای انجام این کار بهتر است از تبلیغات داینامیک استفاده کنید.
همچنین هر هفته ماشینهای جدیدی به نمایشگاه شما اضافه میشود و برخی ماشینها را میفروشید و دیگر در نمایشگاه خود ندارید. اعمال این تغییرات در اکانت گوگل ادز (یعنی ایجاد تبلیغات جدید و متوقف کردن تبلیغات ماشینهایی که دیگر نمیفروشید) میتواند بسیار زمانبر باشد.
در چنین شرایطی با کمک Dynamic Search Ads میتوانید تبلیغات تان را برای هر آنچه در سایت خود ارائه میدهید، در گوگل نمایش دهید.
اگر تبلیغات داینامیک را برای تمام صفحات سایت خود فعال کرده باشید، زمانی که کسی در گوگل عبارتی را جستجو میکند که مرتبط با عنوان یکی از صفحات شما است و عبارت جستجو شده چندین بار در آن صفحه تکرار شده، گوگل این صفحه را به صورت آگهی به کاربر نمایش میدهد.
همچنین عنوان آگهی را با توجه به عنوان صفحه و عبارت جستجوشده تعیین می کند.
در تبلیغات داینامیک به جای انطباق کلمات کلیدی کاربران با عبارات جستجو شده، صفحات انتخاب شده از سایت با عبارات جستجو انطباق داده میشوند. بدین ترتیب مرتبط ترین صفحه سایت به عنوان تبلیغ نمایش داده میشود.
مثلا اگر کاربر عبارت «قیمت ساینا اتوماتیک» یا عبارات مشابهی را جستجو کند، صفحه مربوط به مشخصات خودروی ساینا اتوماتیک با عنوان مرتبط با عبارت جستجو شده و با توضیحاتی که مشخص کرده ایم نمایش داده میشود.
استفاده از تبلیغات داینامیک برای سایتهای ساختارمند و سایتهایی که محصولات یا خدمات زیادی دارند مناسب است. ساختارمند به این دلیل که تبلیغ کننده به سادگی میتواند تنها برای بخش یا دسته بندی مشخصی از صفحات خود تبلیغات داینامیک را فعال کند.
مثلا اگر در سایت ماشینها را بر اساس برندشان و یا نوع شاسیشان دسته بندی کرده باشیم، به راحتی میتوانیم یک ادگروپ داینامیک برای فروش ویژه همه محصولات کمپانی چری ایجاد کنیم.
یا در ادگروپی تنها تبلیغات ماشینهای شاسی بلند را تبلیغ کنیم و افزونه های تبلیغاتی و توضیحات مرتبطی را برای هر تبلیغ هر ادگروپ اضافه کنیم.
در ادگروپهای داینامیک همانند ادگروپهای استاندارد که با کمک کلمات کلیدی منفی مانع نمایش تبلیغات برای برخی کوئری های جستجو میشدیم؛ اینجا نیز میتوانیم مانع از نمایش تبلیغات داینامیک برای صفحات مورد نظرمان شویم.
مثلا اگر ادگروپ داینامیکی برای تبلیغ ماشینهای دو دیفرانسیل ایجاد کرده ایم، میتوانیم مانع از نمایش تبلیغات داینامیک برای برندهای نیسان و جیپ شویم…
راهنمای راه اندازی تبلیغات داینامیک
برای ایجاد تبلیغات داینامیک بایستی به تنظیمات کمپین مورد نظرتان بروید و از بخش Dynamic Search Ads این امکان را فعال کنید.
پس از زدن تیک Enable Dynamic Search Ads for this campaign بایستی در بخش Enter the domain نام دامنه سایت خود را وارد کنید. و سپس زبان سایت خود را انتخاب کنید. در نهایت دکمه ذخیره را بزنید.
حالا میتوانید ادگروپ داینامیک جدید خود را ایجاد کنید. هنگام ساخت ادگروپ داینامیک Ad group type بایستی Dynamic را انتخاب کنید. نامی برای ادگروپ خود انتخاب کنید و Default bid مناسبی را وارد کنید.
در بخش Categories recommended for your website گوگل دسته بندی هایی بر اساس صفحات سایت شما پیشنهاد داده است که میتوانید دسته بندی های مورد نظرتان را برای نمایش آگهی انتخاب کنید. برای هر دسته بندی با قرار دادن Mouse بر روی گزینه Preview میتوانید نمونه آگهی این دسته را مشاهده کنید.
همچنین در ستون های Search Volume و Recommended Bids به ترتیب حجم جستجو و بید پیشنهادی را میتوانید برای هر دسته بندی مشاهده کنید. توجه کنید که برای هر گروه بندی میتوانید قیمت پیشنهادی مورد نظرتان را وارد کنید.
از طریق بخش Specific webpages و با انتخاب گزینه Use exact URLs میتوانید URL صفحات مورد نظرتان را وارد کنید.
با انتخاب Create rules to target webpage میتوانید rule هایی برای انتخاب صفحاتی که میخواهید در تبلیغات داینامیک نمایش داده شود، ایجاد کنید.
این rule ها بر اساس دسته بندی ها ، محتوای صفحه، عنوان و URL ها مشخص میشوند و میتوان به صورت ترکیبی از آنها استفاده کرد. برای مثال مشخص میکنیم که عنوان صفحه دارای عبارت تبلیغات گوگل و همچنین URL صفحه دارای کلمه Adwords باشد.
اینجا گزینه دیگری هم با عنوان All webpages برای هدفگیری تمام صفحات دامینتان وجود دارد. پس از انتخاب صفحاتی که میخواهید در این ادگروپ داینامیک نمایش داده شود روی Save And Continue کلیک کنید. اکنون باید ادز داینامیک برای ادگروپی که ساخته اید ایجاد کنید.
همانطور که مشاهده میکنید در ادز داینامیک، Final URL، عنوان آگهی و URL نمایشی به صورت داینامیک ایجاد میشوند. کافی است شما با توجه به صفحاتی که انتخاب کرده اید توضیحات مناسبی را وارد کنید.
با توجه به ارتباط عبارت جستجو شده کاربران و صفحاتی از سایت که در مرحله قبل تعیین کردیم؛ یکی از صفحات سایت توسط گوگل انتخاب شده و آدرس آن در Final URL قرار میگیرد.
عنوان تبلیغ نیز بر اساس title صفحه انتخاب شده و عبارت جستجو شده ایجاد میشود. Display URL تبلیغ نیز با توجه به دامین سایت و عبارت جستجو به صورت داینامیک ایجاد میشود.
پس از وارد کردن Description ها بر روی Done کلیک کنید. همانند ادگروپهای استاندارد به ادگروپ داینامیک نیز میتوانید اد اکستنشن های مورد نیاز خود را اضافه کنید.
خوب اولین ادگروپ داینامیک را ساختیم و پس از تایید ادز تبلیغات نمایش داده میشود. برای ویرایش، حذف یا افزودن target جدید از منوی سمت چپ به بخش Dynamic ad targets مراجعه کنید.
در تب Negative dynamic ad targets میتوانید rule هایی برای صفحاتی که نمیخواهید تبلیغشان نمایش داده شود ایجاد کنید. مثلا درباره صفحات محصولات، از این طریق میتوانید مانع نمایش تبلیغات داینامیک برای صفحاتی شوید که شامل عبارت «ناموجود» هستند.
ویژگی Dynamic keyword insertion در تبلیغات داینامیک
متن ادزهای گوگل اهمیت زیادی دارند. یک تبلیغ خوب میتواند CTR بالایی داشته باشد و ترافیک بیشتری را به سمت سایت شما هدایت کند. Dynamic keyword insertion امکان بینظیری در گوگل ادز است که با کمک آن میتوانید ارتباط ادزهایتان را با عباراتی که کاربران جستجو میکنند، افزایش دهید.
در واقع Dynamic keyword insertion، کیورد مرتبط با کلمه کلیدی جستجو شده توسط کاربر را در بخشی از آگهیتان که مشخص میکنید، قرار میدهد. این کار باعث میشود تا آگهی شما ارتباط بیشتری با عبارت جستجو شده کاربر داشته باشد.
مثلا فرض کنید شما نمایشگاه ماشین دارید و در حال حاضر در صفحه ماشینهای خارجی خود، چندین ماشین برای فروش دارید که نام آنها را به عنوان کلمه کلیدی وارد کردهاید.
حال میتوانید در ادز خود از Dynamic keyword insertion استفاده کنید تا با توجه به ماشینی که کاربران جستجو میکنند، نام آن ماشین را در آگهی شما مشاهده کنند.
توجه کنید که در صورتی که بخواهید کاربران را به لندینگپیجهای متفاوتی هدایت کنید، بهتر است برای هر یک ادگروپ جداگانه ای ایجاد کنید.
برای استفاده از ویژگی keyword insertion وارد یکی از ادگروپها می شویم و به بخش ad & Extension میرویم. خوب اینجا برای ایجاد ادز جدید روی آیکون + و سپس روی Text ad کلیک میکنیم.
برای استفاده از ویژگی keyword insertion کافی است در بخش عنوان یا دیگر بخش های ادز کروشه ای را باز کنیم. همانطور که مشاهده میکنید، لیستی از ویژگیهایی که میتوانیم در ادزها استفاده کنیم برایمان نمایش داده میشود.
روی keyword insertion کلیک میکنیم. در قسمت Default text میتوانیم عبارت پیشفرضی وارد کنیم، تا در صورتی که بنا به دلایلی امکان درج کلمه کلیدی وجود نداشت، این عبارت نمایش داده شود.
با کمک گزینه های بخش Case که مربوط به حروف لاتین هستند، میتوانید حرف اول نخستین کلمه یا همه کلمات را به صورت حروف بزرگ نمایش دهید.
توجه کنید که از keyword insertion و ویژگیهای دیگر ادز میتوانید چندین بار و در بخشهای مختلف آگهی، استفاده کنید.
ویژگی COUNTDOWN در داینامیک ادز
در صورتی که تبلیغات شما مربوط به رویداد یا جشنواره ای باشد، با کمک ویژگی COUNTDOWN در آگهی خود میتوانید، از شمارنده معکوس استفاده کنید.
مثلا فرض کنید برای کارگاه آموزشی تبلیغ میکنید و میخواهید در آگهی خود فرصت باقی مانده برای ثبت نام در این کارگاه را نمایش دهید، در چنین شرایطی استفاده از COUNTDOWN میتواند به شما کمک کند.
برای استفاده از این ویژگی در عنوان یا دیگر بخش های ادز کروشه ای را باز میکنیم و سپس روی COUNTDOWN کلیک میکنیم.
در بخش Countdown ends تاریخ و زمان مورد نظرمان که مربوط به تاریخ رویداد یا آخرین مهلت آن میشود را وارد میکنیم. در بخش بعدی مشخص میکنیم که این COUNTDOWN از چه زمانی نمایش داده شود. مثلا اینجا ۵ روز قبل از زمان تعیین شده نمایش داده خواهد شد.
در بخش Time zone میتوانید مشخص کنید که ساعت شمارنده معکوس بر اساس ساعت اکانت باشد و یا ساعت محلی کاربر؟ و در پایان زبانی که میخواهیم شمارنده بر اساس آن باشد را مشخص میکنیم.
توجه داشته باشید که امکان انتخاب زبان فارسی در این بخش وجود ندارد و این موضوع باعث شده است تا در تبلیغات فارسی از این ویژگی به ندرت استفاده شود.
ویژگی IF function در تبلیغات داینامیک گوگل ادز
ویژگی ارزشمند دیگری که در ادزهای داینامیک میتوانیم از آن استفاده کنیم IF function است. با کمک تابع IF میتوانیم با توجه به دستگاهی که ادز در آن نمایش داده میشود و یا وضعیت کاربر جستجو کننده در لیستهای مخاطبانمان عبارات مختلفی را به کاربر نمایش دهیم.
مثلا فرض کنید از طریق بخش ریمارکتینگ لیستی برای کاربرانی که از سایتمان بازدید میکنند ایجاد کرده ایم. با کمک تابع if در آگهی، میتوانیم عنوان های متفاوتی برای کاربرانی که قبلا از سایتمان بازدید کرده اند، نمایش دهیم.
برای استفاده از این ویژگی در بخشی از ادز کروشه ای را باز میکنیم و سپس روی IF function کلیک میکنیم. حال میتوانیم متنی متفاوت برای نمایش در موبایل و سایر دستگاه ها انتخاب کنیم.
حرف آخر
در این مقاله از آموزش گوگل ادز متوجه شدید که تبلیغات داینامیک چه استفاده هایی میتوانند در کمپین های شما داشته باشند. امیدواریم که از خواندن این نوشتار لذت برده باشید. فراموش نکنید که نظرات خود را درباره این دوره آموزشی رایگان اعلام نمائید.
سلام، مرسی از ویدیو های عالیتون ،♥ چطور میتونیم ” همه ی این ویدیو ها ” رو دریافت کنم ؟
سلام علی عزیز، در حال حاضر امکان دانلود تمام ویدئو ها بصورت یکجا وجود ندارد. تشکر از همکاری شما 🌹
سلام من چند روزه دارم فیلم های آموزیتون رو میخونم، واقعه ماهه..دمتون گرم که رایگان هست
سلام
خوشحالیم که ویدئوهای این وب سایت بهتون کمک کرده. امیدواریم که باعث پیشرفت شما در زمینه تبلیغات درگوگل بشه. در صورتیکه پیشنهاد/انتقادی دارید با ما درمیان بزارید.🌹
سلام مجدد بازهم به رسم ادب، از زحمات چند ماهه برای این پکیج عالی آموزشی برای گوگل ادز کشیدید تشکر می کنیم. به نظر من در حتی دوره های آموزشی google ads پولی هم این همه خوب نمی تونند باشند
😍