آموزش آنالیتیکس

آموزش مدیریت چندین اکانت یا پراپرتی در آنالیتیکس

در صورتی که با گوگل آنالیتیکس نداشته باشید مدیریت اکانت یا پراپرتی در این ابزار، موضوعی دشوار به شمار می رود. بنابراین بهتر است ابتدا آموزش ببینید. البته زمانی که صحبت از مدیریت چندین اکانت یا پراپرتی می شود، منظورمان شرکت های بزرگی است که چندین حساب کاربری را در آنالیتیکس به صورت همزمان در اختیار دارند. در صورتی که علاقه ای به خواندن متن ندارید، می توانید توضیحات ادامه مطلب را در ویدیو بالای صفحه مشاهده نمائید.

در ابتدا توصیه می کنیم که مقاله معرفی داده های آنالیتیکس را مطالعه کنید. به این ترتیب، آشنایی بیشتری با این ابزار خواهید داشت و یادگیری مدیریت آن برای شما ساده تر می شود. برای بسیاری از شرکت ها، اکانت های گوگل آنالیتیکس نسبتا ساده هستند. این کسب و کارها می توانند یک Organization داشته باشند که موضوع اختیاری است. همچنین می توانند یک اکانت و یک پراپرتی نیز مرتبط با حساب سازمان داشته باشند.

آموزش مدیریت حساب در آنالیتیکس

ما پیشنهاد می کنیم که برای هر پراپرتی حداقل سه ویو بسازید. بسته به پیچیدگی اهداف کسب و کار، ممکن است چند سازمان، اکانت یا پراپرتی و ویوهای اضافی نیاز داشته باشید. به طور مثال، اگر شما آژانسی هستید که بازاریابی چند شرکت را به صورت همزمان مدیریت می کنید، می توانید Organization های مختلف برای هر شرکت بسازید که اکانت های گوگل آنالیتیکس جدایی در آن قرار دارند.

مدیریت چندین اکانت یا پراپرتی در آنالیتیکس

وقتی که در گوگل آنالیتیکس اکانت می سازید، به این حساب یک آیدی خاص اعطا می شود. در کد رهگیری آنالیتیکس می توانید این آیدی را ببینید. کد رهگیری به این ترتیب متوجه می شود که باید داده های هیت را به اکانت درست آنالیتیکس بفرستند. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله چگونگی جمع آوری اطلاعات توسط آنالیتیکس را مطالعه کنید.

شما نیازی ندارید به صورت جداگانه به چندین اکانت و سازمان آنالیتیکس وارد شوید. به سادگی می توانید هر کدام از سازمان ها یا اکانت ها را انتخاب کنید. همچنین می توانید اکانت هایی را انتخاب کنید که متعلق به سازمان شما در ناحیه ادمین هستند.

برای اینکه از چگونگی فعالیت کسب و کار خود مطلع شوید، می توانید چند پراپرتی را تحت هر آنالیتیکس داشته باشید. به عنوان مثال، یک فروشگاه اینترنتی شاید نیاز داشته باشد که داده های وب سایت و داده های اپ های موبایل را در پراپرتی های جداگانه ببیند؛ به این ترتیب می تواند هر دسته از دیتا را به صورت جداگانه تحلیل کند.

گوگل توصیه می کند که وب سایت، اپ موبایل یا دستگاه های دیگر، در یک پراپرتی جداگانه رهگیری شوند.

مدیریت وب سایت های مرتبط

اگر دو وب سایت مرتبط با آدرس های اینترنتی یا زیر دامنه جدا دارید و می خواهید آنها را در یک پراپرتی رهگیری کنید، می توانید “رهگیری پیوند دامنه” ایجاد نمائید. این ویژگی می تواند زمانی که کاربر بین وب سایت های مربوطه در یک سشن حضور دارد را تشخیص دهد. این کار را با نام لینک دهی سایت نیز می شناسند. برای ایجاد رهگیری پیوند دامنه، نیاز است که کد رهگیری آنالیتیکس در هر صفحه مدنظرتان را تغییر دهید.

گوگل تگ منیجر می تواند این کد را به آسانی انجام دهد. کاربران گوگل آنالیتیکس ۳۶۰ راه دیگری برای گردآوری چند دامنه دارند. با استفاده از قابلیتی به نام Rollup reporting می توانید به صورت خودکار داده ها را از چند پراپرتی در یک پراپرتی جدید قرار دهید.

گوگل تگ منیجر

به عنوان مثال، اگر فروشگاه محصولات گوگل بخواهد از یک پراپرتی برای رهگیری وب سایت و یک پراپرتی برای رهگیری اپ استفاده کند، می تواند یک پراپرتی سوم ایجاد کند تا داده ها را از وب سایت و اپ جمع آوری کرده تا آنها را با هم تحلیل کند. به این صورت کاربرهای آنالیتیکس ۳۶۰، برای ترکیب داده های پراپرتی های مختلف، حق انتخاب خواهند داشت.

توجه داشته باشید که پراپرتی های “Rollup” شامل داده های Import از اکانت های دیگر نمی شود. مانند اطلاعاتی که از طریق گوگل ادوردز در آنالیتیکس بدست می آید. اگر قصد دارید داده های لینک شده را از پراپرتی منبع خودتان به پراپرتی رول آپ موبایل متصل کنید، نیاز به لینک دهی دوباره پراپرتی رول آپ با اکانت مرتبط خواهید داشت.

ویژگی rollup در آنالیتیکس

همچنین وقتی کاربرها با آیدی های کلاینت مشابه در پراپرتی های منبع مختلف شناخته شدند، داده های سشن برای آن کاربران معمولا ادغام می شود. در غیر این صورت، داده های آن سشن ها جداگانه باقی می ماند.

درست مانند اکانت ها، پراپرتی ها نیز یک آیدی منحصر بفرد دارند که به ID آنالیتیکس متصل شده است. این آیدی به آنالیتیکس اطلاع می دهد که هیت ایجاد شده با کدام پراپرتی مرتبط می باشد. برای اطلاعات بیشتر از Hit مقاله راهنمای کامل چگونگی جمع آوری اطلاعات در آنالیتیکس را مطالعه کنید. شما می توانید در بخش ادمین، پراپرتی ها را عوض نمائید. اگر از آنالیتیکس برای مدیریت چند وب سایت استفاده می کنید، چند مسئله را باید به خاطر داشته باشید.

  1. هر اکانت آنالیتیکس تعداد محدودی پراپرتی دارد
  2. هر پراپرتی هم تعداد محدودی ویو دارد

ایجاد دسترسی در اکانت، پراپرتی و ویو برای کاربران

به خاطر داشته باشید که می توانید اجازه دسترسی برای کاربرها در اکانت، پراپرتی یا ویو را صادر کنید. اجازه برای ویوها دسترسی به اطلاعات خاص در اکانت گوگل آنالتیکس را فراهم می نماید. به عنوان مثال، فرض کنیم شما ادمین یک سایت با زیر دایرکتوری ها بر اساس بخش های مختلف در کار خودتان هستید.

ایجاد دسترسی در اکانت، پراپرتی و ویو برای کاربران

می توانید برای بخش کار، یک ویو با استفاده از فیلترها تهیه کنید. پس از آن دسترسی هر ویو را برای اعضای آن بخش صادر نمائید.

ایجاد دسترسی در اکانت، پراپرتی و ویو برای کاربران بخش دوم

فروشگاه محصولات گوگل یک کسب و کار الکترونیکی با اندازه متوسط است. آنها از یک اکانت، یک پراپرتی و سه ویو برای داده ها استفاده می کنند. در نهایت شما می توانید تصمیم بگیرید که چطور Organization ها، اکانت ها، پراپرتی ها و ویو ها را بر اساس نیازهای کاری خود تنظیم و مدیریت کنید.

نتیجه گیری

در صورتی که شما بخواهید چندین اکانت یا پراپرتی را در آنالیتیکس مدیریت کنید، می توانید با ایجاد یک Organization این کار را انجام دهید. همچنین در یک اکانت می توانید چندین پراپرتی تعریف کنید و برای هرکدام از پراپرتی ها چند ویو ایجاد نمائید.

به این ترتیب می توانید بر چندین اکانت یا پراپرتی کنترل داشته باشید. البته این موضوع در صورتی است که کسب و کار شما نیاز به چند اکانت یا پراپرتی داشته باشد. شرکت های بزرگ و آژانس های تبلیغاتی معمولا این کار را انجام می دهند و ایجاد چند حساب در آنالیتیکس برای کسب و کارهای کوچک ایده آل نیست.

ما در دوره آموزش آنالیتیکس تمامی مواردی که باید برای مدیریت وب سایت خود انجام دهید را آموزش خواهیم داد. بنابراین توصیه می کنیم که تمامی مطالب را گام به گام مطالعه نمائید تا در انتها بتوانید مدرک رسمی خود را دریافت کنید. مطلب بعدی ما درباره راه اندازی فیلترهای پیشرفته در ویو است و توصیه می کنیم که آن را نیز مطالعه نمائید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
زهرا

سلام. ممنون از اطلاعات مفیدتون . ایا یک سایت را می توان از طریق دو اکانت مختلف گوگل انالیتکس تحلیل و پیگیری کرد و یا هر وب سرویس تنها یکبار میشود در گوگل انالیتکس استفاده کرد

علی غلام پور

خانم زهرا
سلام، ممنون که برای ما کامنت گذاشتید.
شما می تونید با اضافه کردن ۲ تگ آنالیتیکس از طریق تگ منیجر این کار رو انجام بدید. البته در بعضی موارد اختلال مشاهده شده.
بهترین کار این هستش که با یک اکانت سطوح دسترسی مختلفی ایجاد کنید و به افراد دسترسی بدید.