آموزش آنالیتیکس

چگونگی جمع آوری اطلاعات توسط آنالیتیکس

در صورتی که شما تا به حال از گوگل آنالیتیکس استفاده نکرده اید، می توانید با خواندن این مطلب سطح شناخت خود از این ابزار تحلیل را افزایش دهید. اگر از آنالیتیکس استفاده کرده اید، اما مدتی طولانی است که با آن کار نکرده اید، می توانید مجددا جزئیات ابتدایی را در ادامه این صفحه مشاهده نمائید. البته اگر متن برای شما خسته کننده به نظر می رسد، می توانید با استفاده از ویدیو بالا تمامی موارد ذکر شده را (در ۳ دقیقه) مرور کنید.

به خاطر داشته باشید که گوگل آنالیتیکس پلتفرمی است که داده را جمع‌آوری می‌کند و آن را در قالب گزارش‌های سودمند ارائه می‌کند. برای اینکه بتوانید سایت خود را تحلیل کنید، ابتدا باید اکانت گوگل آنالیتیکس بسازید. پس از اینکه حساب کاربری خود را ایجاد کردید، نیاز است که کد رهگیری (جاوا اسکریپت) را در هر صفحه از سایت خود اضافه کنید. (در ادامه به چگونگی انجام این کار می پردازیم).

کد جاوا اسکریپت

هر بار که یک کاربر از صفحه سایت شما بازدید کند، این کد جاوا اسکریپت اطلاعاتی مبنی بر اینکه چطور با آن صفحه تعامل داشته را جمع آوری می کند. این اطلاعات می تواند تنوع بسیاری داشته باشد. به عنوان مثال، می تواند به ما اطلاعاتی را ارائه کند که چه تعداد کاربر از یک صفحه بازدید کرده اند و حتی می توان مقایسه این صفحه را با یک صفحه دیگر از وب سایت انجام داد. به عنوان مثال شما می توانید صفحه “خرید لباس” را با “خرید کیف” مقایسه کنید.

علاوه بر آن، توسط کد آنالیتیکس اطلاعات دیگری مانند خرید یک کاربر در اختیار شما قرار می گیرد. همچنین این کد رهگیری اطلاعاتی هم از مرورگر جمع آوری می کند که شامل زبان مرورگر، نوع آن (مثلا کروم، سافاری، فایرفاکس و …) می باشد. دلیل دیگر برای اضافه کردن کد به سایت، این است که اطلاعات منبع ترافیک سایت را هم جمع آوری می کند. یعنی مشخص می کند که این کاربر از طریق موتور جستجو، شبکه های اجتماعی، تبلیغات کلیکی و موارد دیگر، وارد سایت شده است.

به خاطر داشته باشید هر بار که یک صفحه لود می‌شود، این کد دیتا را جمع آوری می‌کند و اطلاعات به ‌روز شده در مورد فعالیت کاربر را به نمایش می گذارد. گوگل آنالیتیکس این فعالیت را Session می نامد.

تعریف Session یا سِشِن

Session زمانی شروع می شود که کاربر وارد صفحه ای می شود که دارای کد آنالیتیکس است. همانطور که در بالا اشاره شد، هربار که کاربری وارد این صفحات شود، یک Session آغاز می شود. به صورت پیش فرض هر سِشن بعد از ۳۰ دقیقه به اتمام می رسد. چه کاربر در این مدت فعال باشد چه در صفحه دیگری از مرورگر خود رفته باشد، این زمان بعد از ۳۰ دقیقه به پایان می رسد. در صورت بازگشت به صفحه بعد از این زمان، یک سشن جدید آغاز می شود.

تعریف سشن یا Session

وقتی کد رهگیری، دیتا را جمع آوری می‌کند این اطلاعات را دسته‌بندی می‌کند و به گوگل آنالیتیکس می‌فرستد تا آن را در قالب گزارش، پردازش کند. وقتی آنالیتیکس دیتا را پردازش می‌کند، داده‌ها را بر اساس معیارهای خاصی سازمان دهی می‌کند مثلا اینکه دیوایس کاربر، موبایل بوده یا کامپیوتر یا اینکه از کدام مرورگر استفاده کرده است.

ولی تنظیمات خاصی برای پیکربندی آن وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد تا مشخص کنید که این آمار چطور پردازش شود. مثلا ممکن است شما بخواهید از فیلتری استفاده کنید که اطلاعات ترافیک داخلی شرکت را حذف کند، یا فقط آمار به دست آمده از یک کشور یا منطقه خاص را بررسی کند که برای کسب‌وکار شما اهمیت دارد.

اتصال آنالیتیکس به وب سایت از طریق کد جاوا

پس از اینکه ثبت نام شما در گوگل آنالیتیکس انجام می شود، یک کد جاوا اسکریپت در اختیار شما قرار می گیرد که باید آن را کپی کرده و در بخش Head هر صفحه وب سایت انجام دهید. در صورتی که قصد دارید آنالیتیکس تمام صفحات وب سایت شما را بررسی کند، این کد را در Header اصلی وب سایت قرار دهید. بدین ترتیب، هر بار که کاربری وارد صفحه ای از وب سایت شما شود، این کد دیتا را به آنالیتیکس می فرستد و به می توانید آن را به صورت آمار مشاهده نمائید.

کد مخصوص جاوا اسکریپت آنالیتیکس

می توانید به قسمت Admin وارد شوید و در بخش Property گزینه Tracking Info و سپس Tracking Code را انتخاب نمائید. در این صفحه کد مخصوص جاوا اسکریپت در یک جدول نمایش داده می شود و نیاز است آن را در بخش Head سایت قرار دهید.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که بعد از اینکه آنالیتیکس اطلاعات را پردازش کند، آن را در دیتا بیس نگه داری می کند و قابل تغییر نیست. بنابراین به یاد داشته باشید که وقتی تنظیمات خاصی را اعمال کنید، اطلاعاتی که فکر می کنید بعدا استفاده می شوند را حذف نکنید. زمانی که داده ها پردازش شوند، در گوگل آنالیتیکس به صورت گزارش نمایش داده می شوند. شما می توانید با مطالعه معرفی داده های آنالیتیکس، با مواردی که در این بخش از آموزش گوگل آنالیتیکس گفته شد، بیشتر آشنا شوید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها