آموزش آنالیتیکس

راهنمای کامل چگونگی جمع آوری اطلاعات سایت توسط آنالیتیکس

در ابتدا ورود شما به دوره آموزش پیشرفته گوگل آنالیتیکس را خوش آمد می گوییم. در این دوره به طور کامل و البته تخصصی تر نسبت به ابزار تجزیه و تحلیل گوگل صحبت می کنیم. در ابتدای این مسیر به شما می گوییم که آنالیتیکس چگونه اطلاعات را جمع آوری می کند. البته شما می توانید با مراجعه به دوره آموزش آنالیتیکس آشنایی نسبی با این ابزار داشته باشید. در صورتی که علاقه ای به خواندن متن ندارید، می توانید مطالب این صفحه را با استفاده از ویدیو بالا مشاهده نمائید.

راهنمای کامل چگونگی جمع کردن اطلاعات سایت توسط آنالیتیکس

در صورتی که دوره مبتدی آموزش آنالیتیکس ما را مرور کرده باشید، اکنون زمان آن رسیده که برای درک بیشتر آماده شوید. اجازه دهید برخی موارد ویژه در مورد چگونگی جمع آوری داده ها توسط گوگل آنالیتیکس را به شما بگوییم. در دوره گذشته درباره چگونگی جمع آوری اطلاعات توسط آنالیتیکس صحبت کردیم. شما آموختید که این کار به وسیله کد جاوا اسکریپت انجام می شود. این کد در تمامی صفحات سایت برای جمع آوری اطلاعات قرار گرفته است.

پیگیری تعاملات کاربران در وب سایت

بنابراین هدف این کد، جمع آوری تعاملات تمام کاربرانی است که وارد وب سایت شما شده اند. این تعاملات می تواند شامل لود شدن یک صفحه یا موارد خاص مانند کلیک کردن روی دکمه پخش ویدیو یا لینکی که در سایت شما قرار گرفته باشد. کد جاوا اسکریپت آنالیتیکس از دامنه وب سایت استفاده می کند تا آن را به عنوان یک سایت در بخش گزارش تعریف کند. زمانی که کد رهگیری را در قسمت Head صفحات خود قرار دادید، گوگل آنالیتیکس یک کوکی برای وب سایت و زیر دامنه ها ایجاد می کند.

(کوکی یا Cookie برای به خاطر سپردن کاربری است که با یک صفحه از وب سایت تعامل برقرار می کند).

کوکی مرورگر

به این ترتیب رهگیری ترافیک در دامنه سایت یا زیر دامنه ها به صورت پیشفرض آسان تر می شود. توجه داشته باشید که اگر شما کد جاوا اسکریپت پیش فرض را در صفحاتی با دامنه متفاوت نصب کنید، گوگل آنالیتیکس این کاربرها و سِشِن ها را جداگانه می شناسد. اگر نیاز به رهگیری کاربرها در دامنه های مختلف دارید، باید رهگیری بین دامنه ای یا Cross-domain بسازید. در مطالب آینده درباره این موضوع صحبت می کنیم.

با اصطلاح Hit آشنا شوید!

با تعامل هر کاربر با وب سایت شما، کد رهگیری آنالیتیکس دیتایی را به نام Hit به گوگل آنالیتیکس ارسال می کند. به طور کلی، هیت تعاملی است که منجر به ارسال داده ها به آنالیتیکس می شود. ظاهر آن مانند رشته ای از آدرس های اینترنتی می ماند که پارامترهایی را ارائه می کند. اگر این رشته URL را به چند بخش تبدیل کنید، میبینید که اطلاعات مفیدی را درباره کاربری که اصطلاحا Hit را ایجاد کرده به آنالیتیکس ارسال می کند.

هیت در آنالیتیکس به چه معناست

به عنوان مثال، مواردی مثل زبان مرورگر کاربر، نام صفحه قابل مشاهده، رزولوشن نمایشگر دستگاه کاربر و ID آنالیتیکس که به آن هیت و اکانت صحیح مرتبط است را مشاهده می کنید. این تنها بخشی از اطلاعاتی است که در هیت انتقال داده می شود. سایر اطلاعاتی که توسط Hit بدست می آید، به تعامل کاربر با سایت و موارد رهگیری شده بستگی دارد.

علاوه بر آن، هیت شامل اطلاعات دیگری نیز می شود. مانند شناسایی کاربرانی که وارد وب سایت شده اند. این به گوگل آنالیتیکس اجازه می دهد بین کاربرهای جدید و افرادی که مجددا به سایت بازگشته اند، تمایز قائل شود.

انواع هیت در گوگل آنالیتیکس

به طور کلی Hit ها در سه دسته تقسیم می شوند:
۱- هیت بازدید صفحه Pageview Hit
2- هیت تبادل Ecommerce Hit
3- هیت رویداد Event Hit

البته باید بدانید که موارد دیگری مانند Social Interaction Hit – Screenview Hit – User Timing Hit و Expection Hit نیز وجود دارند، اما بحث ما درباره ۳ مورد ذکر شده بالا می باشد. در ادامه مطلب توضیحات مختصری درباره هر کدام از آن سه مورد در اختیار شما قرار می دهیم.

هیت بازدید صفحه

این هیت زمانی شروع می شود که یک کاربر صفحه ای از وب سایت که دارای کد جاوا اسکریپت است را لود می کند. این معمول ترین نوع هیت در آنالیتیکس می باشد. هر باری که این اتفاق رقم می خورد، هیت بازدید صفحه جدیدی به ابزار گوگل ارسال می شود.

هیت تبادل یا تجارت الکترونیک

هیت تبادل که به آن تجارت الکترونیک هم گفته می شود، می تواند داده های خرید را به آنالیتیکس ارسال کند. این موارد می توانند مانند خرید محصول، شماره شناسایی تبادلات و واحد نگهداری موجود یا SKU باشد. اگر تجارت الکترونیکی پیشرفته در گوگل آنالیتیکس را ایجاد کرده باشید، می توانید داده های بیشتری از تبادل را کسب کنید. مانند یک دسته بندی یا محصول که کالای اضافه شده به سبد خرید از آن بخش پاک شده، و این که کاربرها چند بار یک محصول را در وب سایت دیده اند.

هیت رویداد

این هیت مربوط به تعامل کاربر با یک المان خاص روی وب سایت می شود. به طور مثال، شما می توانید رهگیری کنید که آیا کاربر روی دکمه پخش ویدیو یا ورود به صفحه یک محصول کلیک کرده است. همچنین پیگیری کلیک روی یک لینک یا URL خاص نیز توسط این هیت گزارش می شود. به طور کلی هیت رویداد یا Event 4 پارامتر دیتا در آدرس اینترنتی را ارسال می کنند:

۱- عمل رخ داده
۲- دسته بندی
۳- لیبل
۴- مقدار

شما می توانید از این موارد برای دسته بندی تعاملات در گزارش هایی استفاده کنید که از وب سایت شما حاصل شده اند. در مطالب آینده بیشتر درباره رهگیری رویدادها صحبت می کنیم.

تبدیل داده ها به گزارش توسط آنالیتیکس

در این مطلب ما درباره برخی از اطلاعات ارسال شده در Hit ها صحبت کردیم. گوگل آنالیتیکس این داده ها را با استفاده از منابع دیگر نظیر آدرس آی پی، فایل های لاگ سرور و داده های خدماتی تبلیغاتی گسترش می دهد. آنالیتیکس می تواند با استفاده از این اطلاعات اضافی، موارد دیگر از جمله موقعیت مکانی کاربر را تشخیص دهد.علاوه بر آن، امکان تشخیص موارد خاص در مرورگر کاربران، سیستم عامل و ارائه دهنده سرویس، سن، جنسیت و منبع یا دستگاهی که باعث وارد شدن آنها به سایت شده، توسط آنالیتیکس وجود دارد.

چگونگی تبدیل داده ها به گزارش در آنالیتیکس

شما بسیاری از این پارامترها را به دلیل اینکه تبدیل به بخش Dimensions شده اند، مشاهده می کنید. تقریبا می توان گفت که اساس گزارشات گوگل آنالیتیکس از Hit ساخته می شود. به خاطر داشته باشید که دایمنشن ها راه هایی برای دسته بندی داده های ارزیابی شده هستند. مانند تمام موارد ارزیابی شده برای نوع دستگاه یا کشوری که کاربر وارد سایت شده است.

یک هیت بعد از فرستاده شدن به ابزار تجزیه و تحلیل گوگل و ترکیب شدن با داده های اضافی، توسط سرورهای آنالیتیکس پردازش می شود. درک اینکه آنالیتیکس چگونه اطلاعات را جمع آوری می کند، می تواند به شما برای درک بهتر گزارش ها و معنای داده ها کمک بسزایی کند.

سخن آخر

در این مطلب به طور کامل آموختید که اطلاعات توسط آنالیتیکس چگونه جمع آوری شده و در قالب گزارش نمایش داده می شوند. علاوه بر آن، با خواندن این راهنمای کامل، اصطلاح هیت و انواع آن را هم شناختید. زمانی که چنین شناختی از آنالیتیکس داشته باشید، می توانید گزارش ها را ساده تر درک کنید.

در ادامه دوره آموزش پیشرفته آنالیتیکس قصد داریم که اطلاعات مفیدی درباره طبقه بندی داده ها ارائه دهیم. بنابراین توصیه می کنیم که برای پیشرفت در استفاده از ابزار تجزیه گوگل مطلب ذکر شده را مطالعه نمائید. همچنین شما می توانید در انتهای دوره مدرک رسمی پیشرفته خود را دریافت کنید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها