آموزش آنالیتیکس

طبقه بندی داده ها نسبت به کاربران و سشن ها

برای اینکه بتوانید درک بهتری از طبقه بندی داده ها داشته باشید، ابتدا باید بدانید نگاهی بیندازیم که آنها چگونه پردازش می شوند. اول از همه آنالیتیکس مشخص می کند که کاربران وارد شده جدید یا قدیمی هستند. سپس هیت ها را به سشن ها یا دوره هایی دسته بندی می کند که کاربرها در آنها با وب سایت تعامل داشته اند. پس از آن داده های کد رهگیری را با منابع دیگر ترکیب می کند.

در صورتی که شما از طریق جستجوی گوگل وارد این صفحه شده اید، موارد ذکر شده می تواند برای شما گیج کننده باشند؛ به همین دلیل از شما می خواهیم که ابتدا راهنمای کامل جمع آوری اطلاعات آنالیتیکس را مشاهده نمائید و سپس ادامه این مطلب را بخوانید. همچنین امکان یادگیری طبقه بندی داده نسبت به کاربران و سشن ها را به صورت تصویری را در اختیار دارید؛ برای اینکار کافیست ویدیو بالای صفحه را ببینید.

اولین گام طبقه بندی داده ها – جدا سازی کاربران جدید و قدیمی

در اولین گام، گوگل آنالیتیکس کاربرهای جدید را از کاربرانی که مجددا به صفحات سایت بازگشته اند، جدا می کند. زمانی که یک کاربر وارد صفحه ای می شود که دارای کد رهگیری است، گوگل آنالیتیکس یک ID منحصر بفرد ایجاد می کند که با کوکی مرورگر مرتبط است.

بنابراین، هر آی دی برای آنالیتیکس به معنی یک کاربر می باشد. به این ترتیب، هر باری که یک ID جدید تشخیص داده می شود، آنالیتیکس آن را کاربر جدید می شناسد. همچنین آنالیتیکس آی دی موجود را متوجه می شود و آن را کاربر قدیمی می شناسد.

کاربران جدید و کاربران قدیمی وب سایت

چند محدودیت وجود دارد که باید در مورد تشخیص کاربران بدانید. از آنجایی که آنالیتیکس از کوکی مرورگر برای مشخص کردن کاربرهای خاص در یک سشن استفاده می کند، اگر یک کاربر Cookie خودش را در مرورگر پاک یا بلاک کند، اطلاعات ذخیره شده در آنالیتیکس از بین می رود.

دفعه بعدی که مرورگر یک صفحه وب سایت شما را رهگیری کند، گوگل آنالیتیکس یک آی دی جدید می سازد. بدین ترتیب، آنالیتیکس این کاربر را جدید می شناسد و به عنوان کسی که دوباره به وب سایت برگشته شناخته نمی شود.

گوگل آنالیتیکس می تواند کاربرها را در چند سشن شناسایی کند. البته این امکان تا زمانی برقرار است که سشن در یک مرورگر ثابت و در یک دستگاه باشد. آنالیتیکس به صورت پیشفرض کاربرانی را که وب سایت را با استفاده از دستگاه های مختلف چک می کنند، تشخیص نمی دهد.

بنابراین، هر دستگاه را به عنوان یک کاربر خاص می شناسد. اگر می خواهید کاربران را در دستگاه های مختلف رهگیری کنید، باید خصوصیت “User ID” را فعال کنید که بعدا آن را به شما یاد می دهیم.

گام دوم – اندازه گیری هیت ها و سشن ها

برای درک سطح مشارکت کاربر با وب سایت، گوگل آنالیتیکس Hit های کابران را بر اساس زمان ساخته شدن، گروه بندی می کند. برای اندازه گیری این گروه ها، آنالیتیکس از ابزار سنجشی به نام سشن ها استفاده می کند.

در مطلب جمع آوری اطلاعات آنالتیکس در دوره مبتدی گفتیم که سشن زمانی شروع می شود که کاربر در یک صفحه ای که کد رهگیری گوگل آنالیتیکس را دارد، وارد شده و می گردد. اینگونه یک هیت بازدید صفحه نیز ساخته می شود. اگر هیت دیگری در زمان ۳۰ دقیقه ثبت نشود، این سشن بسته می شود.

طبقه بندی داده ها نسبت به کاربران و سشن ها در آنالیتیکس

اگر یک کاربر پس از پایان یک سشن به صفحه بازگردد، یک سشن جدید ایجاد خواهد شد. برای سازماندهی بهتر هیت ها در سشن، چند مثال می زنیم.

چند مثال کاربردی

به طور مثال، اگر کاربر صفحه اول فروشگاه گوگل را ببیند و بدون هیچ فعالیتی فورا صفحه را ترک کند، گوگل آنالیتیکس یک هیت بازدید صفحه برای آن کاربر در یک سشن ثبت می کند.

مثال دیگر، کاربری وارد صفحه اصلی یک وب سایت پخش کلیپ می شود. بدین ترتیب یک سشن با هیت بازدید صفحه ایجاد می شود. سپس کاربر روی دکمه پخش کلیک می کند تا ویدیویی را ببیند که قابل رهگیری است. در این صورت، هیت رویداد یا Event ایجاد می شود. گوگل آنالیتیکس دو هیت را برای این کاربر در یک سشن ثبت می کند. یک هیت مربوط به صفحه اصلی و Hit دوم به دلیل کلیک بر روی دکمه پخش ایجاد می شود.

مثال سوم ما مربوط به کاربری است که وارد صفحه یک فروشگاه اینترنتی می شود. پس از آن صفحه ای در مرورگر باز می کند و وارد وب سایت دیگری می شود. کاربر بیشتر از ۳۰ دقیقه در این وب سایت گشت و گذار می کند و سپس به صفحه فروشگاه باز می گردد و روی یک محصول خاص کلیک می کند.

بدین ترتیب، گوگل آنالیتیکس دو سشن جدا را برای آن کاربر ثبت می کند. اولین سشن شامل هیت بازدید از صحفه و دومین Session مربوط به کلیک روی محصول که هیت رویداد می باشد. دو سشن به این دلیل ایجاد شد، چون کاربر در حال بازدید از صفحه دیگری بود، زمان سشن اول به پایان رسید.

وقتی زمان سشن ها بعد از ۳۰ دقیقه عدم فعالیت، به طور پیش فرض تمام می شود، می توانید این تنظیمات را در قسمت (Configurations) تغییر دهید. به عنوان مثال، سایتی که هدفش جذب کاربر برای دیدن ویدیو است، قطعا دوست ندارد که سشن بعد از ۳۰ دقیقه تمام شود. آنها می توانند زمان تمام شدن سشن ها را مطابق با میانگین زمان تماشای ویدیوها در وب سایت تغییر دهند.

وقتی که گوگل آنالیتیکس داده ها را با سشن ها سازماندهی کند، می تواند تعدادی از متریک هایی که در گزاش شما نشان داده می شود را اندازه گیری کند. اینها می توانند شامل سشن ها، صفحات در هر سشن، میانگین مدت زمان سشن و نرخ برگشت باشند.

گام نهایی پردازش – رهگیری دیتاها نسبت به کاربران و سشن ها

در سومین گام پردازش، گوگل آنالیتیکس داده های جمع آوری شده توسط کد رهگیری را با منابع دیگری که شما مشخص کرده اید، ترکیب می کند. برای درک بهتر نگاهی به پروتکل اندازه گیری و مرتبط کردن اکانت های گوگل می اندازیم. پروتکل اندازه گیری اجازه می دهد داده ها را از هر دستگاهی که به اینترنت متصل است به گوگل آنالیتیکس ارسال کنید.

(مانند سیستم های نقطه فروش یا کیوسک های متصل به وب). بر خلاف کد جاوا اسکریپت که هیت ها را به صورت خودکار ارسال می کند، اگر بخواهید داده را از سیستمی بیرون از گوگل بفرستید، باید هیت های داده ها را به صورت دستی در رشته URL ارسال نمائید.

پروتکل اندازه گیری اجازه می دهد هیت ها را با استفاده از یک آیدی رهگیری سفارشی سازی شده بسازید و آنها را به اکانت مشخص گوگل آنالیتیکس خود بفرستید.

آنالیتیکس می تواند دیتا را به ابزارهای بازاریابی دیگر گوگل مثل ادوردز، اد سنس یا گوگل سرچ کنسول مرتبط کند. این کار اجازه می دهد اطلاعاتی مثل کلیک های ادز، ایمپرشن ها و داده های هزینه ها در آنالیتیکس شما دیده شود.

حرف آخر

موارد بالا سه قدم اولی هستند که گوگل آنالیتیکس در زمان پردازش داده ها به آنها نیاز دارد. مطلب بعدی ما درباره چگونگی پردازش داده ها را مطالعه کنید تا طبقه بندی داده ها را بهتر و کامل تر درک نمائید. در صورت نیاز می توانید دوره آموزش گوگل آنالیتیکس ما را مشاهده نمائید و مطالب را مرور کنید تا بتوانید به خوبی از این ابزار تجزیه و تحلیل گوگل استفاده نمائید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها