آموزش گوگل ادز

چگونه کلیک های فیک را در تبلیغات گوگل تشخیص دهیم؟

احتمالا موارد بسیاری در مورد تقلب در آمار برای سودآوری بیشتر شنیده اید. خرید member فیک، کانال تلگرام و فالوور اینستاگرام، خرید view و لایک و چیزهای دیگر! این موارد برای شبکه های اجتماعی بودند. در دنیای تبلیغات کلیکی هم تقلب زیاد اتفاق می افتد. کلیک فیک تبلیغات گوگل که عمدتا توسط رقبا انجام می‌شود.

این کار برای افزایش هزینه ها، هدر رفتن سرمایه گذاری و موارد دیگر انجام می‌شود.

کلیک فیک در تبلیغات گوگل

گوگل بزرگترین شرکت تبلیغاتی دنیاست. اگر تقلب در تبلیغات ادوردز زیاد اتفاق بیفتد، اگر چه در کوتاه مدت گوگل سود بیشتری می برد، ولی در بلند مدت خیلی بیشتر ضرر می کند.

تبلیغ دهنده ها اگر از تبلیغات نتیجه نگیرند، تبلیغات شان را قطع می کنند. گوگل نیز تمام تلاش خود را می کند جلوی این اتفاق رو بگیرد. گوگل خوشبختانه یا شاید هم ما ایرانی ها باید بگوییم متاسفانه، مثل شرکت های تبلیغات کلیکی ایرانی نیست و به سود بلند مدت اش بیشتر از سود کوتاه مدت اش نگاه می کند.

علاوه بر این، به واسطه ابزارهای مختلف و قدرتمند دیگرش توانایی این کار را هم تا حد زیادی دارد. پس ما می توانیم در تشخیص و جلوگیری از کلیک های تقلبی روی گوگل حساب کنیم.

البته این اعتماد به گوگل در مورد شرکت های بزرگ دیگر هم وجود دارد. در مورد تلگرام و اینستاگرام نیز این اتفاق رخ می‌دهد و این شرکت ها جلوی کلیک فیک تبلیغات را می‌گیرند.

سه مورد رایج در کلیک های فیک تبلیغات گوگل ادز

  1. کلیک دستی رقبا بر روی تبلیغات برای افزایش هزینه های ما
  2. کلیک با استفاده از نرم افزارها و روبات ها
  3. دبل کلیک ها و کلیک های ناخواسته و غیر عمدی

البته تقلب دیگه ای متاسفانه در ایران زیاد اتفاق می افتد و اون استفاده شرکت های تبلیغات در گوگل از پنل های برنامه نویسی شده است که آمار کلیک ها و هزینه های گوگل ادز رو بعد از دستکاری به مشتریان نشان می دهند.

این تقلب به راحتی با درخواست دسترسی مستقیم به اکانت ادوردز قابل شناسایی است و ما در این آموزش کاری با اون نداریم.

گوگل همراه با کلیک ها، زمان کلیک ها، IP مشخصات دستگاه و مرورگر کاربر را ذخیره می کند. و سعی می کند با بررسی کامل pattern ها کلیک های فیک را از کلیک های سالم تشخیص بدهد. گوگل در چهار مرحله این کارو انجام می دهد.

۱- زمان انجام کلیک تبلیغات گوگل اگر کلیک فیک تشخیص داده شوند، آنها شمرده نمی شوند و تنها تعداد کلیک های فیک را با عنوان invalid clicks می توانیم داخل اکانت ادوردز مشاهده کنیم.

۲- در بازه های زمانی مختلف، گوگل پارمترهای کلیک های ثبت شده را با دقت بیشتری بررسی می کند. Unique بودن اون‌ها را بررسی می کند و اگر کلیکی را فیک تشخیص دهد، تعداد invalid clicks ها و به طبع اون آمار کلیک‌ها و هزینه‌ها updated می شود.

۳- روزانه یک بار مجددا Unique بودن کلیک ها بررسی می شود. در صورتی که در اون روز، با مشخص شدن کلیک‌های فیک تبلیغات گوگل، هزینه های کم شده از اعتبار کاربر، بیشتر از مقدار محاسبه شده نهایی باشد، ما به التفاوت طی صورت‌حساب جدیدی به حساب شما افزوده می‌شود.

این تغییرات در بخش transaction شما نمایش داده می شود! در مورد قبلی transaction های روزانه فقط آپدیت می شدند و در همان transaction هزینه کسر می شد.

۴- هر کاربر هر وقت فکر کرد گوگل اشتباه کرده می تواند از طریق ارسال یک فرم از گوگل بخواهد کلیک ها را مجدد بررسی کند. این بررسی در دو سه روز توسط انسان انجام می شود و نتیجه به کاربر گزارش می شود.

در این ۴ مرحله تقریبا همه کلیک های فیک تشخیص داده می شود و مبلغ اون ها به حساب مشتری بر می گردد.

برای مشاهده InvalidClick در تمامی سطوح، می توانید روی بخش campaigns کلیک کنید.

به بخش Columns و سپس Modify Columns بروید.

تقلب در کلیک های تبلیغاتی گوگل ادز

 و در بخش Performance گزینه های Invalid Click و Invalid Click Rate را انتخاب کنید.

کلیک های فیک تبلیغات گوگل

گوگل ادز امکانی دارد که از طریق آن می‌توانید مانع از نمایش آگهی‌های هر یک از کمپین‌هایتان برای IP های مورد نظرتون بشوید.

برای مشخص کردن IP های ممنوعه به تنظیمات کمپین به بخش settings مراجعه کنید.

تقلب در تبلیغات گوگل

با کلیک بر روی Additional settings و رفتن به تب IP exclusions می‌توانید IP یا رنج IP های مورد نظرتان را وارد کنید تا تبلیغات تان برایشان نمایش داده نشود.

کلیک های نامربوط در گوگل ادز

با توجه به مسائل مربوط به حوزه حریم شخصی، امکان مشاهده IP کاربران در گوگل ادز یا گوگل آنالیتیکس وجود ندارد. برای بررسی بازدید‌های سایت و IP کاربران بایستی از روش‌ها و ابزارهای دیگری استفاده کنید.

یافتن IP با کمک ابزارهای تحلیل آمار

با کمک آمارگیرهایی مثل matomo.org – statcounter.com – clicky.com – awstats.org – وبگذر و … می‌توانید IP های بازدیدکنندگان سایت را مشاهده کنید.

یافتن آی‌پی کلیک های فیک تبلیغات گوگل

همچنین می‌توانید جهت تحلیل آمار بازدید، در قسمت مدیریت سایت خود، آمارگیر اختصاصی توسعه دهید. اگر از سیستم‌های مدیریت محتوای محبوبی همچون وردپرس و جوملا استفاده می‌کنید، می‌توانید افزونه ای جهت تحلیل آمار سایت تان نصب کنید تا بتوانید آی‌پی‌های کلیک‌های فیک را تشخیص دهید.

یافتن آی‌پی کلیک های فیک در سیستم های مدیریت محتوای محبوب

یافتن IP از طریق ارسال ایمیل به رقبا

اگر فکر می‌کنید رقبایتان برروی تبلیغات شما کلیک می‌کنند، می‌توانید ایمیل آنها را از طریق بخش تماس با ما در سایت‌شان بیابید و برایشان ایمیلی بفرستید که نیاز به دریافت پاسخ داشته باشد. در Header ایمیلی که از آنها دریافت می‌کنید، می‌توانید IP را مشاهده کنید.

یافتن IP طریق log کنترل پنل هاست

بسیاری از پنل‌های مدیریت هاست اطلاعات آماری از بازدیدهای سایت را در اختیار ما قرار می‌دهند. برای مثال سی‌پنل مجهز به آمارگیر awstate است و از طریق آن می‌توانید لیست آی‌پی‌های بازدیدکنندگان را بر اساس تعداد دفعات و صفحاتی که بازدید کرده مشاهده کنید.

آی‌پی‌هایی که تعداد دفعات بازدید آنها نسبت به صفحات بازدید شده بیش از حد معمول است، احتمال فیک بودن کلیک های تبلیغات آنها بسیار بالاست.

اعمال محدودیت در تنظیمات locations

علاوه بر اعمال محدودیت IP ، با بررسی موقعیت مکانی IP های رسد شده می‌توانید، کشورهایی که بیشترین میزان بازدید فیک را دارند، مشخص کنید.

اعمال محدودیت برای جلوگیری از کلیک های فیک تبلیغات گوگل ادز

و از طریق تنظیمات Locations آنها را Exclude کنید.

اکسکلود کشورهای با کلیک های فیک

معمولا بیشترین کلیک‌های فیک از کشورهایی مانند هند، پاکستان، بنگلادش و کشورهای آمریکای مرکزی هستند، که می‌توانید آنها را Exclude کنید.

اعمال محدودیت در تنظیمات Demographics

برای کاهش کلیک‌های فیک از طریق روبات‌ها و نرم افزارها می‌توانید از بخش تنظیمات دموگرافیک نمایش تبلیغات برای کاربرانی که اطلاعات رده سنی یا اطلاعات جنسیتی نامشخص دارند، محدود کنید. برای اینکار موارد Unknown را در بخش سن و جنسیت، اکسکلود کنید.

حرف نهایی

لازم است که موارد مربوط به کلیک فیک تبلیغات گوگل را جدی بگیرید. به این ترتیب می‌توانید از هدر رفتن هزینه ها توسط رقبایتان جلوگیری کنید. در این مقاله از راهنمای گوگل ادز آموختید که چگونه از کلیک های نامرتبط روی تبلیغات جلوگیری کنید.

فراموش نکنید که سایر مقالات ما در این دوره آموزشی رایگان را مطالعه کنید تا تسلط مناسبی روی اجرای تبلیغات و بهینه سازی آنها داشته باشید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

7 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد نوروززاده

عالی بود دستتون درد نکنه… واقعا همیشه از مطالب ارزشمند شما بیشترین استفاده را می کنم.

علی غلام پور

سلام محمد عزیز،‌مرسی که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید و خوشحالیم که مطالب برای شما مفید بوده?

Alidabirirad

مقاله آموزشی مفید و خوبی بود ممنون

علی غلام پور

سلام علی عزیز، مرسی که پایگاه دانش جی ادز رو انتخاب کردید.🌹

تیک تاک

سلام ممنون – اگر از طریق نرم افزار های افزایش بازدید اینکار رو انجام بدن چطور؟ – چون داخل گوگل وب مستر دقیقا انگار بازدید کننده داشته-چون هم آیپی تغییر میکنه هم دستگاه ها

بهنام

سلام لینک دانلود خرابه لطفا درستش کنین

علی کریمی

با سلام. متاسفیم که مشکلی در لینک دانلود به وجود آمده، عذر خواهی ما را صمیمانه بپذیرید.
لینک های دانلود اصلاح شدند.