استفاده از شاخص های عملکرد محتوا در آنالیتیکس تقریبا برای هر سایتی ضروری است. اگر شما از تعامل کاربران با محتوای وب سایت اطلاعی نداشته باشید، نمی توانید به درستی استراتژی جدید ایجاد کنید. در ادامه بیشتر درباره این شاخص ها صحبت می کنیم. برای کسانی که علاقه ای به خواندن متن ندارند، ویدیویی در بالای صفحه آپلود کرده ایم تا با آموزش تصویری محتویات این صفحه را بیاموزند.
شاخص عمق پیمایش در آنالیتیکس
اگر درآمد شما از تبلیغات است، شاید بخواهید بدانید در صفحات شما تبلیغ ها چقدر دیده شده اند. عمق پیمایش در صفحه به شما اطلاع می دهد که کاربرها چه مقدار به پایین صفحه رفته اند. به طور مثال، اگر بدانیم ۷۵ درصد از کاربران ما به پایین صفحه رفته اند، احتمالش زیاد است که بیشتر تبلیغات را دیده باشند و این یعنی ما در استراتژی خود موفق بوده ایم.
توصیه می کنیم حتما مطلب شاخص عملکرد محتوا در آنالیتیکس را مطالعه کنید تا محتویات این صفحه را ساده تر متوجه شوید.
توسعه دهنده های شما می توانند این تعاملات را به عنوان رویداد های Hard Coded در گوگل آنالیتیکس ارزیابی کنند. همچنین می توان این مورد را با استفاده از گوگل تگ منیجر و Scroll Depth Trigger هم اندازه گیری نمود. اجازه دهید بگوییم این کار در گوگل تگ منیجر به چه صورت انجام می شود.
ما در گوگل تگ منیجر هستیم و برای رهگیری پایین رفتن در صفحه یک رویداد یا Event تعریف کرده ایم. ما دسته بندی را روی Scroll Tracking قرار داده ایم.
اکشن را روی Scroll Depth Threshhold گذشته و یک Trigger وجود دارد که در ادامه درباره آن توضیح می دهیم. گزینه لیبل را هم روی Page Path قرار داده ایم. یعنی صفحه ای که کاربر وارد آن شده و عمق پیمایش را انجام داده است.
بنابراین تریگری که به عنوان Scroll Depth Threshhold داریم در همین بخش است. ما درصدهای این تریگر را در مقادیر ۲۵ – ۵۰ – ۷۵ و ۱۰۰ قرار داده ایم. به طور مثال، اگر کسی ۵۰ درصد از صفحه را ببیند، یک رویداد شروع می شود که دسته بندی آن رهگیری عمق حرکت در صفحه است و اکشن آن ۵۰ می باشد. و بالاتر هم امکان پذیر است، یعنی ۷۵ یا ۱۰۰ درصد.
آخرین بخش که باید بدانید، قسمت Non Interaction Hit است که برای تنظیمات یک رویداد یا Event اعمال می شود. ما این گزینه را روی False (غلط) قرار داده ایم. یعنی این رویداد به عنوان یک تعامل شناخته می شود و این کاربر به عنوان Bounce Rate یا نرخ پرش شناخته نمی شود. اگر این امر قابل کاربرد باشد، مقداری را وارد کنید که منعکس کننده درآمد سازمان شما از تبلیغات باشد.
در اینجا وارد قسمت اهداف یا Goals شده ایم. شما می توانید از طریق ادمین، ویو، Goals وارد این بخش شوید. ما از قبل هدف را ایجاد کرده ایم، اما مراحل آن را به شما می گوییم. در قسمت نام گزینه Scroll Depth یا عمق پیمایش و نوع آنرا هم روی Event قرار داده ایم.
حال که روی جزئیات هدف کلیک می کنیم، مشاهده می کنید که اکشن روی (Regular Expression)، ۷۵ یا ۱۰۰ قرار گرفته است. این یعنی اگر کسی بیشتر از ۵۰ درصد در صفحه سایت پایین رفته باشد، این هدف اعمال می شود. در صورت نیاز می توانید چگونگی راه اندازی Goal در آنالیتیکس را مطالعه کنید.
اکنون نیاز است روی گزینه Save کلیک کنیم و حالا یک هدف یا Goal برای این کار داریم.
شاخص میانگین زمان در صفحه
برای سایت های محتوایی نیز این ویژگی می تواند کاربردی باشد. همچنین می تواند به عنوان یک شاخص عملکرد کلیدی محسوب شود که زمان متوسط ماندن در صفحه را نشان می دهد؛ یا به عنوان متریک تشخیصی در گزارش صفحات استفاده شود تا مشخص کند کدام صفحات بیشتر باعث مشارکت کاربران می شود. همچنین شما را تشویق می کند که صفحات این چنینی بیشتری ایجاد کنید.
اهداف متفاوتی را در نظر بگیرید که صفحات مختلف در سایت شما ممکن است داشته باشند. باید اطمینان حاصل کنید که صفحات مشابه را مورد ارزیابی قرار می دهید. به عنوان مثال، در قسمت گزارشات Behavior و گزینه Site Content، گزارش All Pages در اینجا می توانید ببینید که کاربران در هر صفحه از وب سایت شما چه میانگین زمانی را ثبت کرده اند.
شما می توانید این گزارشات را به صورت جداگانه تجزیه و تحلیل کنید، چون تعاملات متفاوتی هستند و دیدگاه های متفاوتی را می توانید از این اطلاعات برداشت کنید.
شاخص عملکرد نرخ پرش Bounce Rate
به عنوان یک سایت محتوایی، شاید بازدید کنندگانی را داشته باشید که به سمت مقالات بلند تک می روند؛ به عنوان مثال، وب سایت بلاگ گوگل. به این معنی است که کاربران تمام مطلب را می خوانند و سپس سایت را ترک می کنند. به صورت معمول این به عنوان نرخ پرش (Bounce Rate) یعنی بستن صفحه محسوب می شود.
در اینجا می توانید از رهگیری عمق پیمایش در صفحه استفاده کنید و بدین ترتیب مشارکت کاربر در وب سایت خود را بهتر درک می کنید.
حرف نهایی
با ابزار تجزیه و تحلیل گوگل می توانید اطلاعات مفیدی مربوط به شاخص عملکرد محتوا در عمق پیمایش، میانگین زمان در صفحه و نرخ پرش کسب کنید. مشاهده هر کدام از این ویژگی ها باعث می شوند موفقیت خود را ببینید و در صورت ضعف داشتن، استراتژی خود را تغییر دهید.
به طور مثال، درصد نرخ پرش بالا از چندین صفحه، ممکن است به دلیل ریسپانسیو نبودن سایت، خوانا نبودن متون سایت و بسیاری موارد دیگر باشد. بدین ترتیب لازم است آنها را بهینه کنید.
در ادامه دوره آموزش آنالیتیکس باز هم به شاخص عملکرد محتوا در وب سایت می پردازیم و شما را دعوت می کنیم که مطلب متریک های ویدیو در آنالیتیکس را بررسی نمائید.