آموزش آنالیتیکس

گزارش رفتار {Behavior Report} در آنالیتیکس چیست؟

در آنالیتیکس شما می توانید به دقت رفتار کاربران در سایت را بررسی نمائید و از این اطلاعات جهت بهبود و بهینه سازی استفاده کنید. امکانات متنوعی برای بررسی در بخش Behavior وجود دارند که در این مطلب از آموزش گوگل آنالیتیکس با آنها آشنا می شوید. این موارد شامل محتوا، سرعت، جستجوی سایت و قابلیت های دیگری هستند که در دسترس می باشند. شما می توانید با مشاهده ویدیو (۳۰ مگابایتی) در بالای صفحه، تمامی موارد گفته شده در این مطلب را مشاهده کنید.

گزارش Behavior در منو سمت چپ آنالیتیکس قرار گرفته است. ابتدا مهم است بدانید که گوگل آنالیتیکس چطور داده های رفتاری را جمع می کند. به همین منظور از شما می خواهیم تا مطلب داده های گوگل آنالیتیکس را مطالعه کنید و با چگونگی جمع آوری دیتا آشنا شوید. اگر با آنالیتیکس آشنا باشید، می دانید که از یک کد جاوا اسکریپت که در Head سایت قرار گرفته، برای جمع آوری اطلاعات استفاده می کند. به این ترتیب، هر بار که یک کاربر وارد یکی از صفحات وب سایت شما می شود، این کد رهگیری یک پیج ویو ایجاد می کند که در گوگل آنالیتیکس گزارش می شود.

گوگل آنالیتیکس از آن برای تعیین بسیاری از معیارها در گزارش های رفتاری استفاده می کند. به عنوان مثال، معیار Pageviews در حقیقت مجموع دفعاتی است که یک کاربر صفحه ای از وب سایت شما را لود کرده است.

گزارش Overview و Behavior Flow در گوگل آنالیتیکس

گزارش رفتار {Behavior Report} در آنالیتیکس

این بخش تقریبا به صورت خلاصه تمامی قسمت های مختلف گزارش را در اختیار شما قرار می دهد. به عنوان مثال، می توانید محتوا، جستجو، Events، صفحات و بازدید آنها را مشاهده کنید. علاوه بر آن، اطلاعاتی دیگری همچون بانس ریت، میانگین فعال بودن کاربران در صفحه، و نرخ خارج شدن آنها از سایت را نشان می دهد.

گزارش بخش Behavior Flow

بخش Behavior Flow به شکلی زیبا و گرافیکی، آمارهای صفحات لندینگ و باقی صفحه های وب سایت را نمایش می دهد. این آمار به صورت پیش فرض، روی Landing Page قرار دارد، اما می توانید با استفاده از تب سبز رنگ بالای صفحه آن را تغییر داده و به عنوان مثال Source را مشاهده کنید. این اطلاعات به صورت گرافیکی به شما نشان می دهند که کاربران از صفحه های وب سایت به بخش های دیگر مراجعه کرده اند.

بخش Site Content یا محتوای سایت گزارش Behavior آنالیتیکس

این بخش شامل ۴ گزینه است و اطلاعات مفیدی را درباره Site Content در اختیار شما قرار می دهد. ابتدا بخش All Pages را مورد بررسی قرار می دهیم. این بخش نشان می دهد که هر صفحه از وب سایت شما چندین بار نمایش داده شده است. علاوه بر آن، موارد دیگری همچون میانگین زمان صفحه، تعداد ورودی، بانس ریت، خارج شدن کاربر و ارزش آن (برای تبلیغات) را نشان می دهد. با این گزارشات متوجه می شوید که کاربران چگونه با صفحات شما ارتباط برقرار کرده اند.

بخش Site Content در گوگل آنالیتیکس

با استفاده از این گزارش می توانید صفحاتی که عملکرد خوبی ندارند و نیاز به بهبود دارند را مشخص کرده و آنها را بهینه کنید.

گزارش Content Drilldown

این بخش صفحات سایت را بر اساس ساختار دایرکتوری وب سایت دسته بندی می کند. به عنوان مثال، می توانید روی یک دایرکتوری کلیک کنید تا صفحات سایت تان را که دایرکتوری در آن قرار دارد را ببینید. این ویژگی گزارش Content Drilldown زمانی مفید است که می خواهید عملکرد محتوای وب سایت خود را در یک بخش خاص بررسی کنید.

گزارش Content Drilldown

اگر نمودار را از وضعیت Data خارج کرده و در حالت Percentage قرار دهید، می توانید سریع تر ببینید که کدام بخش از سایت شما بین کاربران محبوب است. این کار را می توانید از طریق بخش های کوچکی که در سمت راست نوار جستجو قرار گرفته اند انجام دهید.

موارد مربوط به Landing Page در گزارش Behavior

گزارش Landing page صفحاتی از وب سایت شما را لیست می کند که کاربران ابتدا وارد آنها شده اند. اصطلاحا به آنها صفحات فرود نیز گفته می شود. به این معنی است که اولین صفحاتی هستند که در یک Session بازدید شده اند. می توانید از این گزارش استفاده کنید تا تغییر مسیرها و بانس ریت هر کدام از لندینگ پیج ها را مورد بررسی قرار دهید.

گزارشات مربوط به Landing Pages

بالا بودن بانس ریت معمولا نشان می دهد که محتوای لندینگ پیج برای کاربران جذاب یا مرتبط نبوده است.

گزارش Exit Pages یا صفحات خروج

این گزارش صفحاتی را نشان می دهد که کاربران از آنجا سایت را ترک کرده اند. چون شما نمی خواهید که کاربران از صفحات مهم مانند سبد خرید یا بخش خدمات خارج شوند، ایده خوبی است که مرتب گزارش Exit Pages را مرور کنید. بدین ترتیب با استفاده از این بخش می توانید صفحات لندینگ خود را بهبود داده و کاربران بیشتری را به مشتری همیشگی تبدیل کنید.

گزارشات مربوط به Exit Pages

بهتر است که صفحات اصلی را به گونه ای طراحی کنید تا نرخ خارج شدن کمتری داشته باشند. به عنوان مثال، شما نمی توانید برای همیشه کاربر را در وب سایت نگه دارید؛ اما بهتر است شرایطی را ایجاد کنید که آنها پس از خرید یا استفاده از خدمات شما، صفحه مرورگر را ببندند.

گزارش رویدادها یا Events

این گزارش آنالیتیکس، چگونگی تعامل کاربران با وب سایت را به شما اطلاع می دهد. مثلا، می توانید از گزارش Events یا رویدادها استفاده کنید تا ببینید کاربران چه زمانی روی پخش ویدیو یا لینک دانلود کلیک می کنند. رهگیری رویدادها به ابزارهایی فراتر از کد رهگیری آنالیتیکس نیاز دارند که در مورد آنها با جزئیات بیشتر در دوره پیشرفته گوگل آنالیتیکس صحبت می کنیم.

گزارشات Event در گوگل آنالیتیکس

گزارش Site Speed یا سرعت سایت

به طور کلی در بخش Overview سرعت سایت می توانید موارد کلی درباره عملکرد لود شدن سایت خود مشاهده کنید. این موارد به ۳ قسمت مرورگر، کشور و صفحه تقسیم می شوند که هرکدام از آنها میانگینی از سرعت بارگذاری وب سایت را به شما نشان می دهند. سه بخش دیگر در گزارش Site Speed وجود دارند که به معرفی هر کدام از آنها می پردازیم.

گزارش سرعت سایت در بخش Behavior Reports

بخش Page Timings در گزارش Behavior گوگل آنالیتیکس

در این قسمت از گزارش سرعت سایت گوگل آنالیتیکس، میانگین لود شدن صفحه نمایش داده می شود. دقت نمائید که این اطلاعات به صورت پیش فرض فقط ۱۰ صفحه را نشان می دهند که در صورت تغییر می توانید به پایین صفحه مراجعه نموده و با استفاده از گزینه Show Rows تعداد بیشتری را انتخاب کنید.

بخش Page Timing

بخش Speed suggestions

در این قسمت چند صفحه پیشنهادی از سایت را مشاهده می کنید که بر اساس میزان بازدید، سرعت لود بالا، سرعت صفحات پیشنهادی و نمره سرعت صفحه نمایش داده می شوند. در نمودار بالای صفحه میانگین لود کلیه صفحات قابل مشاهده هستند.

گزارش بخش Speed Suggestions در آنالیتیکس

بخش User Timings

زمان بندی کاربر یا همان User Timings به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا دوره های زمانی را با استفاده از تجزیه و تحلیل، اندازه گیری کنند. این امر به ویژه برای توسعه دهندگان مفید است تا مدت زمان صرف شده، درخواست های AJAX و بارگذاری منابع وب را اندازه گیری کنند.

بخش User Timings

نتیجه گیری

در این مطلب از آموزش کامل گوگل آنالیتیکس به این نتیجه رسیدیم که استفاده از گزارش Behavior در گوگل آنالیتیکس در بهبود عملکرد سایت تاثیر گذار است. به عنوان مثال، اگر شما صفحات لندینگ پیج جذاب و مناسبی داشته باشید، کاربر وارد شده با اشتیاق بیشتری پیام شما را مطالعه می کند. بدین ترتیب شانس بیشتری برای تبدیل کاربر به مشتری وفادار را خواهید داشت.

افرادی که علاقه مند به دریافت اطلاعات از کمپین ها هستند، می توانند وارد صفحه چگونگی مسیریابی کمپین های بازاریابی شوند. لازم است بدانید که بررسی کمپین ها یکی از مهم ترین موارد دوره آموزش مبتدی گوگل آنالیتیکس به شمار می روند و آشنایی با آنها برای کسب و کار شما ضروری است.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها