آموزش آنالیتیکس

گزارش Acquisition در آنالیتیکس چه قابلیت هایی دارد؟

همانند سایر گزارش های گوگل آنالیتیکس، بخش Acquisition نیز در منوی سمت چپ قرار گرفته است. از این منبع ارزشمند می توانید جهت مقایسه ترافیک ورودی وب سایت خود استفاده نمائید. به طور کلی با مشاهده گزارش Acquisition کاملا متوجه می شوید که کاربران شما توسط چه کانال هایی وارد سایت شده اند. برای راحتی بیشتر در درک مطلب، می توانید محتویات این متن را در ویدیو بالای صفحه مشاهده کنید.

زمانی که اهمیت این گزارش آنالیتیکس را متوجه شوید، تصمیم گیری های شما برای بازاریابی بهتر از گذشته اجرایی می شوند. قبل از اینکه عملکرد Acquisition را بدانید، بهتر است با چگونگی شناسایی منابع ترافیکی وب سایت توسط آنالیتیکس آشنا شوید.

هنگامی که کاربر وارد سایت شما می شود، کد جاوا اسکریپت به طور خودکار چندین ویژگی درباره چگونگی ورود کاربر را ثبت می کند. درباره این کد در مطلب داده های گوگل آنالیتیکس توضیحاتی را ارائه کرده ایم. این گزارش ترافیک شامل Medium و Source و نام کمپین بازاریابی می باشد.

Medium در گوگل آنالیتیکس چه معنایی دارد؟

Medium را می توان به عنوان مکانیزمی برای چگونگی ورود کاربران به سایت خود در نظر بگیرید. به این معنی است که راه هایی که کاربران می توانند با استفاده از آن به وب سایت ورود کنند را در بر می گیرد. این روش ها شامل Organic – CPC – Referral – Email و None هستند. بیایید هر کدام را مورد بررسی قرار دهیم.

بخش Medium در گزارش Acquisition آنالیتیکس

Organic یا طبیعی: ترافیکی است که از طریق جستجوی طبیعی یا Organic، بر اساس استراتژی های سئو شما وارد سایت شده است.
CPC یا هزینه به ازای کلیک: ورودی ترافیکی را نشان می دهد که از طریق تبلیغات با کسب و کار شما ارتباط گرفته اند. عمومی ترین نوع آن، تبلیغات در گوگل است.
Referral یا ارجاع شده: ترافیکی است که از سایت های دیگر و با کلیک روی لینک شما انجام می شود. این می تواند شامل شبکه های اجتماعی نیز باشد.
Email: همانطور که از نام آن مشخص است، ترافیکی را نشان می دهد که از طریق یک کمپین بازاریابی ایمیل وارد وب سایت شده است.
None یا مستقیم: این ترافیک ورودی شامل کاربرانی می شود که مستقیما آدرس وب سایت شما را در مرورگر وارد کرده اند.

در گزارشات Acquisition آنالیتیکس خود کاربرانی را خواهید دید که در قسمت های Source، Direct، Medium و None قرار گرفته اند. البته گوگل تغییرات زیادی در آنالیتیکس انجام داده و برخی ویژگی ها مانند Social، Display و Other را اضافه کرده است که این کار باعث ارزیابی آسان ترافیک ورودی می شود.

به طور مثال اگر گزارش ورودی شما Medium و از نوع Referral باشد، منبع آن آدرس وب سایتی است که کاربر را به سایت ما ارجاع داده است. یا در مورد دیگر، اگر ورودی Medium از نوع Organic باشد، نام موتور جستجو مانند (گوگل، یاهو، بینگ و …) خواهد بود. شما می توانید در قسمت Source/Medium وارد شده و در قسمت بالا سمت راست، تاریخ را بر روی یک ماه گذشته تنظیم کنید.

مشاهده ترافیک یک ماه گذشته در Source/Medium

بدین ترتیب شما گزارشات یک ماه اخیر که توسط هر بخش ارجاع شده را مشاهده می نمائید. توجه داشته باشید که نمودار بالا به صورت پیش فرض تعداد کاربران وارد شده به سایت را نشان می دهد و در بخش پایین هر کانال به صورت مجزا مدیریت می شود.

یافتن ترافیک موثر با گزارش Acquisition

برای اینکه بتوانید منابع موثر در ترافیک ورودی را پیدا کنید، باید تعامل کاربران با وب سایت را که در بخش گزارش مخاطبین در آنالیتیکس توضیح داده ایم را ارزیابی کنید. یکی از شاخص های خوب برای کیفیت بالای ترافیک، درصد پایین نرخ پرش یا بانس ریت است. به این معنی است که کاربران در وب سایت شما مانده اند و مطالب شما را پسندیده اند. به این ترتیب می توانید در بخش Source/Medium میانگین بانس ریت را مشاهده نمائید.

مشاهده آمار بانس ریت

در صورتی که صفحات شما دارای درصد بالای بانس ریت هستند، بهتر است استراتژی مناسبی را برای آنها در نظر بگیرید. با انجام این کار می توانید کاربران وارد شده به وب سایت را تشویق کنید تا به سایر قسمت ها وارد شوند. به طور مثال، می توانید در صفحه جستجو نام Organic را تایپ کنید. به این ترتیب می توانید تمام ورودی های سایت را به وسیله موتورهای جستجو مشاهده کنید. همچنین مهم است که بانس ریت ارگانیک را بررسی نمائید تا کاربران وارد شده را به سرعت از دست ندهید.

تاثیرات گزارش Acquisition گوگل آنالیتیکس

استفاده از گزارشات Acquisition در آنالیتیکس یکی از بهترین روش ها برای بازاریابی موفق به شمار می رود. البته باید بدانید که روش های دیگری برای مشاهده اینکه کدام منابع ترافیکی بیشترین جذب کاربران به سایت را دارند، وجود دارد. بخش Channels گزارشاتی را بر اساس تعداد کاربر به شما ارائه می کند. با وارد شدن به هر کانال، جزئیات دقیق تری را مشاهده خواهید کرد. اگر می خواهید منابع خود را به صورت متفاوت گروه بندی کنید، می توانید گروه های کانال خود را در آنالیتیکس ایجاد نمائید. در دوره آموزش گوگل آنالیتیکس بیشتر درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد.

گزارش Acquisition در آنالیتیکس

اگر می خواهید درک بهتری از صفحات خاص سایت داشته باشید، می توانید یک Landing Page ثانویه به گزارش اضافه کنید. این به شما نشان می دهد فعالیت های شما در لینک سازی خارجی، یا کمپین های تبلیغاتی چه اندازه موثر بوده است.

نتیجه گیری

گزارش Acquisition در گوگل آنالیتیکس برای اطلاع کامل از ورود کاربران به سایت بسیار کاربردی است. شما می توانید با امکاناتی که با استفاده از این گزارش در اختیار دارید، تصمیم های مهم بازاریابی خود را نهایی کنید. همچنین در بخش Overview می توانید اطلعات مربوط به ترافیک ورودی را در یک نمودار زیبا مشاهده نمائید.

مطالبی که در بالا ارائه شد، اطلاعات کافی درباره گزارشات Acuisition در آموزش آنالیتیکس در اختیار شما قرار می دهد. در دوره های آینده اطلاعات بیشتری از این قسمت به شما خواهیم داد. در صورتی که قصد دارید از ابزار تجزیه و تحلیل گوگل استفاده کنید، توصیه می کنیم که مطلب بعدی ما درباره گزارش Behavior آنالیتیکس را مطالعه نمائید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها