در صورتی که به عنوان متخصص سئو یا Owner، یک سایت کوچک یا بزرگ را در اختیار دارید، حتما به گزارش Index Coverage در سرچ کنسول اهمیت بدهید. مشکلات عمده صفحات را در این بخش پیدا خواهید کرد.
به این ترتیب میتوانید متوجه شوید که کدام صفحات شما کراول و ایندکس شده اند. همچنین وضعیت هر گونه مشکل در صفحات وب سایت را میتوانید مورد بررسی قرار دهید.
در صورت نیاز میتوانید از طریق ویدیو بالا به اطلاعات این مقاله دسترسی داشته باشید. این ویدیو و سایر ویدیوهای آموزش سرچ کنسول توسط پایگاه دانش جی ادز دوبله فارسی شده است.
کراولینگ چیست و چگونه انجام می شود؟
قبل از اینکه بخواهید درباره گزارش Index Coverage در سرچ کنسول صحبت کنیم، باید با کراولینگ آشنایی داشته باشید. کراولینگ فرآیندی است که به وسیله Googlebot یا ربات گوگل انجام میشود. از این طریق صفحات جدید و به روز رسانی شده به ایندکس گوگل اضافه میشوند.
گوگل بات فرآیندهای هر یک از آن صفحات را کراول میکند تا یک ایندکس عظیم از تمام کلمات که میبیند گردآوری کند.
هنگامی که یک کاربر جستجویی را انجام میدهد، ربات های گوگل برای تطبیق صفحات، در بخش ایندکس جستجو میکنند و نتایجی که معتقدند برای کاربران مناسب تر است، ارائه میکنند.
گزارش Index Coverage که در این مطلب درباره آن صحبت میشود، به شما یک بررسی اجمالی از تمام صفحات ایندکس شده و یا در حال ایندکس میدهد. بنابراین، بیشتر در مورد چگونگی عملکرد ایندکسینگ اطلاعات بدست میآورید.
بررسی وضعیت Index Coverage در سرچ کنسول را جدی بگیرید
دوست دارم چند کلمه ای در مورد اینکه چه زمانی یا چند وقت یکبار باید گزارش Index Coverage را در سرچ کنسول بررسی کنید صحبت کنم. اگر سرچ کنسول یک مشکل کاوریج ایندکس جدید را در سایت تشخیص دهد، شما یک ایمیل دریافت میکنید.
در صورتی که مشکل موجود بدتر شود هیچ ایمیلی دریافت نمیکنید. جدی گرفتن این گزارش به این معنی است که شما لازم نیست صفحه ایندکس کاوریج را هر روز بررسی کنید. هر از گاهی به آن نگاهی بیندازید تا مطمئن شوید که هیچ چیز از بد به بدتر تبدیل نمیشود.
زمانی که شما گزارش Index Coverage را باز میکنید، صفحه اولی که میبینید، صفحه خلاصه است. به صورت پیش فرض خطاهای ایندکسینگ در وب سایت را نشان میدهد. شما میتوانید روی Valid یا Valid With Warning کلیک کنید تا آن گزارش ها را ببینید.
علاوه بر آن، صفحات Excluded را پیدا خواهید کرد که یک چک باکس برای اضافه کردن آنها به صفحه اصلی چارت تعداد در اختیار دارید. در ادامه به معنی هر وضعیت میپردازیم و برخی از نمونه خطاهایی که از ایندکس شدن صفحات جلوگیری میکنند را بررسی میکنیم.
۱. بخش Errors در گزارش Index Coverage سرچ کنسول
صفحات حاوی ارور در نتایج سرچ کنسول نمایش داده نمیشوند. این میتواند به معنای از دست دادن ترافیک در وب سایت شما باشد. به عنوان مثال، شما ممکن است زمانی که صفحه ای را ثبت میکنید با یک دستور نو ایندکس مواجه شوید.
علاوه بر آن، گوگل ممکن است خطای سرور را پیدا کند یا صفحه شما ممکن است ارور ۴۰۴ بدهد. همه این موارد از ظاهر شدن صفحه مورد نظر در نتایج سرچ جلوگیری میکند.
مشکلات در صفحاتی که ثبت کرده اید از طریق گزارش Sitemap صراحتا اعلام میشوند. زیرا آنها به احتمال زیاد مشکلاتی هستند که باید برطرف کنید.
۲. بخش Valid with Warnings
صفحاتی که ممکن است یا ممکن نیست در نتایج جستجو نمایش داده شوند در این بخش قرار میگیرند. این به مشکل پیش آمده بستگی خواهد داشت؛ اما فکر میکنم یک مشکل وجود دارد که شما باید به آن توجه کنید.
به عنوان مثال، گوگل ممکن است صفحاتی که ایندکس شده اند و توسط Robots.txt مسدود شده اند را پیدا کند. این صفحه به عنوان یک Valid With Warnings مشخص میشود؛ چون گوگل مطمئن نیست که صفحه را از نتایج سرچ مسدود کند یا خیر.
اگر میخواهید صفحه را مسدود کنید، Robots.txt مکانیزم درستی نیست. برای جلوگیری از ایندکس شدن، شما باید از دستور Noindex استفاده کنید. یا اینکه درخواست احراز هویت HTTP بدهید.
۳. صفحات Valid در گزارش Index Coverage سرچ کنسول
صفحات Valid ایندکس شده اند و میتوانند در نتایج گوگل نمایش داده شوند. نیازی نیست هیچ کاری در این بخش از گزارش Index Coverage انجام دهید. میتوانید لیست تمام ULR های ایندکس شده را در این بخش مشاهده کنید.
۴. قسمت Excluded
صفحات حذف شده یا Excluded ایندکس نشده اند و در گوگل نمایش داده نمیشوند. اما در هر صورت گوگل فکر میکند هر طور میل شماست و یا این مناسب ترین کاری است که باید انجام دهید.
به عنوان مثال، صفحه ای که دستور ایندکس دارد، انتخاب با شماست. اما صفحه ای که کپی صفحه دیگری است (Canonical)، انتخاب با گوگل است. یا صفحه ای که به سادگی یافت نمیشود و به خطای ۴۰۴ برمیگردد.
نگاهی کامل به گزارش های Errors
برخی از نواسانات در Errorها طبیعی است و اگر شما از محتوای منتشر شده یا حذف شده آگاه هستید، ممکن است ببینید که منعکس شده است. در اینجا اجازه بدهید به لیست Error نگاه کنیم. آنها مبرم ترین مشکلات Index Coverage در سرچ کنسول هستند.
جدول بر اساس اهمیت و تعداد صفحات مرتب شده تحت تاثیر قرار میگیرد. بنابراین تحقیقات خود را از بالای لیست شروع کنید. اگر سایت شما هیچ لیست خطایی ندارد، میتوانید هر یک از تب های دیگر را بررسی کنید و روی مشکلات آنها تمرکز کنید.
روی مشکل مورد نظر کلیک کنید تا بخش Details مشکلات و جزئیات آن را نشان دهد. توضیح صفحه، تمامی صفحاتی که چنین مشکلی دارند را نمایش میدهد.
با این حال، شما میتوانید بر روی URL کلیک کنید و Inspect آن را بررسی کنید. همه جزئیات در دسترس برای یک صفحه خاص را همانطور که در مقاله Inspect URL توضیح داده شد، نشان داده میشود.
دو قسمت Google Index و Test Live URL را مورد بررسی قرار دهید. اطلاعات ایندکسی که در Inspect URL نشان داده میشود، ممکن است با نتیجه Test Live متفاوت باشد. برای اطلاعات بیشتر، مقاله دوره آموزش سرچ کنسول درباره Inspect URL را مطالعه کنید.
چگونگی برطرف کردن مشکلات گزارش Index Coverage در سرچ کنسول
زمانی که متوجه میشوید چه چیزی نیاز به ویرایش دارد، دو گزینه در اختیار دارید:
- تغییرات لازم را خودتان اعمال کنید
- جزئیات را با استفاده از گزینه Share با توسعه دهندگان به اشتراک بگذارید
لینک ارسال به توسعه دهنده فقط اجازه دسترسی به صفحه کنونی به همراه هر گونه صفحه تاریخچه اعتبار برای این مشکل را میدهد. اجازه دسترسی به صفحات دیگر را نمیدهد و یا اجازه نمیدهد کاربر مشترک بتواند هر اقدامی در سایت شما انجام دهد.
شما میتوانید لینک ارسال شده را هر زمان که بخواهید با غیر فعال کردن اشتراک گذاری لغو کنید. بعد از فیکس کردن تمامی مشکلات صفحات، روی Validate کلیک کنید. گوگل تغییرات شما را بررسی کرده و در صورت نبود مشکل آن را تائید خواهد کرد.
حرف آخر
این تمام مواردی بود که باید درباره گزارش Index Coverage در سرچ کنسول بدانید. امیدوارم متوجه شده باشید که چگونه اطلاعات را بخوانید و اصلاحات خود را اولویت بندی کنید. و وقتی آن را انجام دادید، گوگل را مطلع کنید.
در مقاله بعدی به طور کامل بخش Removals سرچ کنسول را مورد بررسی قرار میدهیم و متوجه میشوید چه فعالیت هایی را میتوانید با آن انجام دهید.
حتما نظرات خود را درباره این بخش از آموزش رایگان سرچ کنسول اعلام کنید. بی صبرانه منتظر نظرهای شما خواهیم بود. در صورتی که سوال یا پیشنهادی داشتید، در انتهای این صفحه مطرح نمائید.