آموزش سرچ کنسول

نحوه ایجاد سایت مپ در سرچ کنسول و بررسی آن

جالب است بدانید که با استفاده از سرچ کنسول می‌توانید به سایت مپ خود دسترسی داشته باشید. مشکلات و وضعیت آن به وسیله یک گزارش به شما اطلاع رسانی می‌شود. ما در این مقاله به طور کامل نحوه ایجاد سایت مپ در سرچ کنسول و بررسی وضعیت های آن را مورد بازبینی قرار می‌دهیم.

در صورت مطالعه کامل این مطلب در دوره آموزش کامل سرچ کنسول، شما باید بدانید که نقشه سایت چیست و اینکه چگونه آن را ثبت کنید. علاوه بر آن، یاد می‌گیرد که وضعیت آن را با استفاده از سرچ کنسول پیگیری کنید.

ممکن است برخی از افراد با این واژه آشنا نباشند و لازم است که در ابتدا توضیحات لازم را ارائه کنیم. بنابراین توصیه می‌کنیم با ما همراه باشید.

سایت مپ چیست؟

سایت مپ سیگنالی است برای اینکه کدام URL در سایت کراول شود. ممکن است اطلاعاتی را در مورد URL ها بدهد که به تازگی ایجاد یا اصلاح شده اند. همچنین به گوگل یک سری اطلاعات اضافه درباره اولویت آدرس ها، مدت زمان خوانده شدن آنها و … ارائه می‌کند.

گوگل از ۴ روش اصلی برای ارسال این اطلاعات پشتیبانی می‌کند:

  1. شما می‌توانید یک URL را با تصاویر موجود در آن توسعه دهید.
  2. شما می‌توانید همچنین یک URL را با فیلم گنجانده شده در آن توسعه دهید.
  3. شما می‌توانید اطلاعاتی را در مورد نسخه های زبان یا کشور جایگزین با هر المان Hreflang اضافه کنید.
  4. می‌توانید از یک تنوع ویژه Sitemap استفاده کرده تا اطلاعاتی را درباره جدیدترین به روز رسانی ها ارائه کنید. (مخصوص سایت های خبری)

توجه داشته باشید که این اطلاعات لزوما در سرچ کنسول برجسته نیستند، اما شما هنوز هم می‌توانید آن را در سایت خود ارائه دهید.

نمونه ای سایت مپ و نحوه کمک آن به گوگل برای ایندکس و کراول آدرس ها

“جان مولر – تحلیلگر ارشد گوگل” به عنوان مهمان در ویدیو آپلود شده این صفحه می‌پرسد: اگر من سایت مپ نداشته باشم، گوگل صفحات من را پیدا می‌کند؟

اگر شما یک سایت نسبتا کوچک داشته باشید و صفحات شما به درستی به Googlebot لینک شده باشند، می‌تواند محتوای شما را کشف کند. بنابراین لازم نیست نگران Sitemap باشید.

سایت مپ چگونه می تواند به گوگل کمک کند؟

با این حال، اگر سایت شما یکی از موارد زیر را داشته باشد، یک سایت مپ ممکن است به گوگل کمک کند تا تصمیم بگیرد چه صفحه ای از سایت را در چه زمانی کراول کند یا بخواند.

  • اگر سایت شما واقعا بزرگ است، سایت مپ به گوگل کمک می‌کند URLها را برای کراول کردن اولویت بندی کند.
  • اگر صفحات شما به صورت مجزا ایجاد شده اند یا به خوبی به یکدیگر لینک نشده اند، سایت مپ ممکن است به گوگل در پیدا کردن آن صفحات کمک کند.
  • اگر سایت شما جدید است و یا تغییرات محتوایی سریع و زیادی داشته است، (مانند سایت های خبری)، Sitemap به گوگل کمک می‌کند تا محتوای شما را ساده تر پیدا کند.

به یاد داشته باشید که استفاده از سایت مپ تضمین نمی‌کند که تمام صفحات شما کراول و ایندکس شوند. اما در اکثر موارد، سایت شما از داشتن سایت مپ بهره مند خواهد شد و داشتن آن ضرری ندارد.

علاوه بر آن، Sitemap جایگزین کراولینگ طبیعی نمی‌شود و هیچ URL را در بر نمی‌گیرد. توجه داشته باشید که عدم درج URL در سایت مپ باعث نمی‌شود که آن URL دیگر کراول نشود.

چگونه می‌توان سایت مپ ایجاد کرد؟

به طور ایده آل سیستمی که در حال اجرای وب سایت شماست، فایل های سایت مپ را به صورت خودکار برای شما ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، شما می‌توانید یک پلاگین وردپرس پیدا کنید که این کار را انجام دهد.

سیستم های مدیریت محتوای دیگر مانند جوملا، دروپال و … نیز از این امکان بهره مند هستند. ممکن است برای هر پلتفرم دستورالعمل متفاوتی وجود داشته باشد.

وب سایت هایی که به صورت اختصاصی ایجاد شده اند از داشتن سایت مپ اتوماتیک بی نصیب هستند و لازم است خودشان آن را تهیه کنند. مقاله وب سایت Quicksprout می‌تواند به شما در ایجاد سایت مپ کمک کند.

توصیه ما این است که به جای اینکه Sitemap را به صورت دستی ایجاد کنید، یک راه برای تولید خودکار آن پیدا کنید. معمولا این کار شامل اجرای کد بر روی سرور شماست. بنابراین اگر یک توسعه دهنده نیستید، ممکن است نیاز به کمک توسعه دهنده یا Developer داشته باشید.

محدودیت های Sitemaps چیست؟

در تعداد URLها و حداکثر اندازه یک سایت مپ، محدودیت هایی وجود دارد. اگر نیاز به فضای بیشتری دارید، می‌توانید چندین فایل Sitemap ایجاد کنید. شما می‌توانید تمام فایل های سایت مپ را با هم در قالب یک ایندکس ثبت کنید.

با انجام این کار، پیگیری همه فایل های سایت مپ کمی آسان تر می‌شود. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، توصیه می‌کنیم Help Center گوگل را بررسی کنید.

قبل از اینکه سراغ سرچ کنسول برویم، لطفا توجه داشته باشید که گزارش سایت مپ، تنها سایت مپی را نشان می‌دهد که آن را با استفاده از سرچ کنسول ثبت کرده باشید. سایت مپ هایی که از طریق مرجع Robots.txt یا سایر روش ها کشف شده اند، در این ابزار نشان داده نمی‌شوند.

به هر حال اگر گوگل قبلا سایت مپی را از طریق روش های دیگر کشف کرده باشد، شما هنوز هم می‌توانید آن را با استفاده از این گزارش به منظور پیگیری خطاها و هشدارها ثبت کنید. اجازه دهید نگاهی به گزارش آن بیندازیم.

اطلاعات سایت مپ در سرچ کنسول گوگل

سرچ کنسول را باز کنید و گزارش سایت مپ را در قسمت چپ منو پیدا کنید. اگر شما قبلا یک یا چند سایت مپ ثبت کرده باشید، شما اطلاعات زیر در مورد هر سایت مپی که URL آن را ثبت کرده اید پیدا خواهید کرد.

مشاهده اطلاعات سایت مپ در سرچ کنسول

نوع یا فرمت Sitemap مانند TXT – RSS – XML یا ATOM هستند. در بخش گزارش، اطلاعاتی شامل Type، Submitted، Last Read، Status و Discovered URL مشاهده می‌کنید. آنها توسط گوگل کمتر خوانده می‌شوند.

وضعیت کراول مانند Success دارای خطاهایی است که نمی‌توانند برطرف شوند. شما باید به آیکون در کنار هر سایت مپ Success توجه کنید. کلیک کردن بر روی آن شما را به گزارش Index Coverage سایت مپ خاص هدایت می‌کند.

سایت مپ می‌تواند تا حدی خوانده شود، حتی اگر خطاهایی در آن وجود داشته باشد. اگر Sitemap شما به شکل Success نمایش داده شده، کار شما خوب بوده است. اگر هرگونه خطا در ستون وضعیت داشته باشید، با کلیک بر روی ردیف خاص، جزئیات بیشتری مشاهده خواهید کرد.

چگونگی ثبت و حذف سایت مپ در سرچ کنسول

اگر شما می‌خواهید سایت مپ جدید در سرچ کنسول ثبت کنید، فقط کافی است گزارش را باز کرده و URL را ثبت کنید. برای ثبت باید اجازه صاحب سایت را داشته باشید.

اگر شما یک Sitemap را ثبت کردید، اما دیگر مرتبط نیست، می‌توانید آن را از سرچ کنسول حذف کنید؛ اما باید بدانید که حذف سایت مپ آن را از این گزارش حذف می‌کند، اما باعث نمی‌شود گوگل آن را فراموش کند.

برای اینکه گوگل سایت مپ را فراموش کند، آن را حذف کنید. ارور ۴۰۴ دریافت می‌کنید و بعد از مدتی گوگل آن را رها می‌کند و فعالیت ها متوقف می‌شوند. اما این موضوع ارتباطی به URL ها ندارد.

اگر واقعا نیاز دارید که گوگل از بازدید URL های ذکر شده در سایت مپ جلوگیری کند، شما باید با دستور Noindex در فایل Robots.txt آنها را بلاک کنید.

این است آنچه شما باید به منظور جلوگیری برای کراولینگ سایت مپ در سرچ کنسول انجام دهید. اگر هدف شما حذف URL از تمام ایندکس های گوگل است، یا باید از دستور نوایندکس استفاده کنید و یا نیاز به احراز هویت HTTP کاربران خود دارید تا صفحه شما را ببینند.

حرف آخر

امیدوارم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا متوجه شوید چه زمانی باید از سایت مپ در سرچ کنسول استفاده کنید. و اینکه چگونه سرچ کنسول می‌تواند به شما در این راه کمک کند.

در مقاله بعدی آموزش سرچ کنسول ما درباره گزارش وضعیت Index Coverage صحبت می‌کنیم تا بررسی کنید که کدام یک از صفحات شما ایندکس شده اند و هر مشکلات ایجاد شده در این فرآیند را چک کنید.

فراموش نکنید که نظرات خود را در انتهای این صفحه اعلام کنید. همچنین سوالات و پیشنهادات خود را می‌توانید از همین طریق به دست ما برسانید.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها