در محیط گوگل ادز گزارشهای جامعی را میتوانید مشاهده کنید. از جمله این گزارشها میتوان به تعداد نمایش، کلیک روی آگهیها به تفکیک کمپینها، ادگروپها، کلمات کلیدی، رتبه نمایش آگهیها. همچنین سهم شما در نمایش آگهی ها نسبت به رقبا اشاره کرد.
اینکه بیشتر کاربرانی که بر روی تبلیغات شما کلیک میکنند، از چه کشوری هستند و پراکندگی جنسیتی و رده سنی آنها چگونه است و گزارشهای بسیاری از این دست.
همچنین پیگیری اطلاعات دیگری مانند، سیستمعامل و نوع مرورگر کاربران، تعداد صفحاتی که کاربران پس از کلیک روی تبلیغ، مشاهده میکنند، مدت زمانی که در سایت میمانند، درصد کاربرانی که پس از ورود به سایت بدون هیچ اقدامی صفحه را میبندند یا به نتایج جستجوی گوگل بازمیگردند و … در گوگل ادز ممکن نیست.
آشنایی با ابزار رایگان گوگل آنالیتیکس
برای پیگیری اطلاعاتی از این دست میتوانید از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید. یکی از محبوب ترین ابزارهای پیگیری و تحلیل آمار در میان کاربران اینترنت است. در صورت نیاز می توانید وارد صفحه آموزش آنالیتیکس تا بتوانید رفتارهای کاربران را به تفکیک کانالهایی که از طریق آنها وارد سایت میشوند، پیگیری کنید.
مثلا چند درصد کاربرانی که در هفته گذشته از طریق سئو وارد سایت شدهاند، کاربران جدید هستند. یا بیشترین بازدید از سایت مربوط به کدام صفحه است؟ و بیشتر بازدیدکنندگان این صفحه از چه روشهایی وارد سایت شدهاند؟
نسبت میانگین زمانی که کاربران موبایل در سایت حضور داشتند، به میانگین زمانی که کاربران موبایلی که از طریق تبلیغات گوگل وارد سایت شدهاند، چگونه بوده است؟ نرخ تبدیل از طریق شبکه اجتماعی Linkedin چقدر بوده است؟
اطلاعات دموگرافیک کاربران چگونه بوده است؟ و اطلاعات بسیاری از این دست را میتوانید در گوگل آنالیتیکس مشاهده کنید.
یکی از امکانات بسیار جذاب گوگل ادز امکان اتصال آن با گوگل آنالیتیکس است. این قابلیت به شما این امکان را میدهد که کاربرانی که از طریق تبلیغات گوگل وارد سایتتان میشوند را به تفکیک های مختلف که از طریق آگهی وارد اکانتتان شدهاند، پیگیری کنید.
اتصال گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس
برای اتصال اکانت گوگل ادز به گوگل آنالیتیکس بایستی دسترسی Edit به اکانت آنالیتیکس و دسترسی Administrative برای گوگل ادز داشته باشید.
اتصال گوگل آنالیتیکس به گوگل ادز بسیار ساده است. توجه کنید که در صورتی که برای سایتتان چندین property داشته باشید، بایستی هر یک را جداگانه به گوگل ادز متصل کنید. برای این کار وارد بخش ادمین اکانت گوگل آنالیتیکس خودتان بشوید.
property مورد نظرتون رو انتخاب کنید و روی Google Ads Linking کلیک کنید.
در صورتی که قبلا اکانت گوگل ادزی را به این property متصل کرده باشید، اینجا میتوانید مشاهده کنید. روی New Link Group کلیک میکنیم.
اینجا لیست اکانتهای گوگل ادزی که به آنها دسترسی Administrative دارید را میتوانید مشاهده کنید. اکانت مورد نظرتان را انتخاب کنید و روی continue کلیک کنید.
در بخش Link configuration میتوانید عنوانی برای این Link group وارد کنید. و همچنین View هایی که میخواهید اطلاعات گوگل ادز را در آنها داشته باشید را انتخاب کنید.
در بخش Advanced Settings بایستی Enable auto-tagging را انتخاب کنیم تا بتوانیم اطلاعات کلیکها رو داخل اکانت گوگل آنالیتیکس به تفکیک، اکانت، کمپین، ادگروپ و کلمات کلیدی مشاهده کنیم.
در صورتی که نخواهید Auto-tagging داخل اکانت گوگل ادز شما فعال باشد، میتوانید گزینه دوم را انتخاب کنید. در این صورت بایستی از بخش URL options برای افزودن شناسه کمپین، ادگروپ و کلمات کلیدی استفاده کنید، در این صورت در اکانت گوگل ادز، امکان مشاهده هزینه کلیکها را نخواهیم داشت.
انتخاب گزینه اول
در ادامه در بخش Account Settning:Data Sharing تیک گزینه Share My Analytic Data رو نزنید. در صورت انتخاب این گزینه تبلیغات گوگل ادز شما به googleAdServices.com ریدایرکت می شود.
توجه کنید که در هر زمانی با کلیک بر روی گزینه Delete link group میتوانید ارتباط بین آنالیتیکس و گوگل ادز خود را حذف کنید.
Goal در گوگل آنالیتیکس چیست؟
برخی از فعالیتهای بازدیدکنندگان در سایت خود برای ما اهمیت ویژه ای دارد، مثلا ثبت سفارش جدید، اشتراک در خبرنامه، ثبت فرم درخواست مشاوره یا هر فعالیت دیگری ما را در رسیدن به اهداف کسب و کار آنلاین ما کمک کنند، میتوانند ارزشمند باشند.
در گوگل آنالیتیکس هر یک از این اقدامات ارزشمند بازدیدکنندگان را میتوانیم به عنوان یک Goal تعریف کرده و پیگیری کنیم.
بدون تعریف Goal در آنالیتیکس به درستی نمیتوانیم ارزش کمپینهای بازاریابی آنلاین را ارزیابی کنیم.
اهداف در گوگل ادز میتوانند ۵ نوع باشند:
Destination: این نوع Goal را میتوانیم بر اساس بازدید کاربران از صفحهی خاصی از سایتمان تعریف کنیم. برای مثال زمانی که کاربر پرداختی انجام میدهد، به صفحه فاکتور خرید ارجاع داده میشود. پس میتوانیم هر یک از بازدیدهای این صفحه را به عنوان یک Goal ثبت کنیم.
Duration: این Goal زمانی ثبت میشود که طول عمر Session بازدیدکننده بیش از زمان مشخصی باشد. برای مثال کاربر بیش از ۱۰ دقیقه در سایت ما بماند.
Pages/Screens per session: زمانی که بازدیدکننده ای در یک Session تعداد مشخصی از صفحات را در سایت ما مشاهده کند. مثلا میتوانیم گلی تعریف کنیم تا زمانی که کاربر بیش از ۵ صفحه از سایت را مشاهده کرد این Goal ثبت شود.
Event: در سایتمان میتوانیم اقداماتی را به عنوان Event در نظر بگیریم تا بتوانیم روی دادن آنها را پیگیری کنیم. مانند play کردن ویدیو، اشتراکگذاری صفحات سایت در شبکههای اجتماعی.
Smart Goal: در این نوع Goal گوگل آنالیتیکس بر اساس یادگیری ماشین با توجه به معیارهای مختلفی مانند طول عمر Session، تعداد صفحات Load شده در هر Session، لوکیشن، دستگاه و مرورگر بهترین session ها رو به عنوان Goal در نظر میگیرد.
این نوع Goal برای کمک به کاربران گوگل ادز توسعه داده شده تا برای سایتهایی که Conversion کافی ندارند، هم امکان استفاده از سیستمهای پیشنهادی اتوماتیک مهیا شود.
خوب برای تعریف Goal وارد اکانت گوگل آنالیتیکس خودمان می شویم و از منوی کناری آنالیتیکس به Admin میرویم و سپس در بخش View روی Goals کلیک کنید.
اضافه کردن Goal در آنالیتیکس
در صورتی که از قبل Goal تعریف کرده باشید، میتوانید اینجا مشاهده کنید. برای ایجاد Goal جدید روی دکمه New Goal کلیک کنید.
اینجا با توجه به نوع هدفی که دارید میتوانید، گزینه های مختلفی را انتخاب کنید. خوب ما میخواهیم افرادی که به صفحه ی ثبت نام می روند رو از طریق این Goal پیگیری کنیم.
برای ایجاد این Goal در مرحله Goal setup گزینه Custom را انتخاب و Continue رو بزنید.
در مرحله Goal description باید نامی برای Goal انتخاب کنیم.
در بخش Type نیز برای پیگیری آدرس صفحه Sign_up گزینه Destination را انتخاب میکنیم.
در مرحله Goal details در بخش Destination مسیر صفحه ی ثبت نام را وارد میکنیم. بهتر است در این قسمت Begins with را انتخاب کنید تا شامل تمام صفحاتی که با این عبارت شروع میشوند باشد و در صورت اضافه شدن پارامتر به URL صفحه، باز هم Goal ثبت شود.
گزینه های Vlaue و Funnel اختیاری هستند. با فعال کردن Value میتوانید مشخص کنید که تکمیل این Goal چقدر برایتان سود دارد.
در قسمت Funnel میتوانید برای Goal خود یک مسیر مشخص کنید، مثلا اگر برای ورود به صفحه ی ثبت نام، کاربر باید حتما از صفحه سرویس ها وارد شود، میتوانید این صفحه را به عنوان مراحل قبل از تکمیل Goal وارد کنید.
با تکمیل این بخش بعدا میتوانید متوجه شوید که در هر مرحله، چه تعداد از کاربران وارد صفحه سرویس ها شده اند و از ثبت نام منصرف شدهاند.
با کلیک بر روی Verify this Goal نرخ تبدیل این Goal در روزهای گذشته را مشاهده میکنید.
در پایان روی دکمه Save کلیک کنید تا Goal شما ثبت میشود.
مشاهده اطلاعات گوگل ادز در گوگل آنالیتیکس
برای مشاهده اطلاعات مربوط به ترافیک گوگل ادز در آنالیتیک روی منوی Acquisition و سپس زیر منوی Google Ads و Campaigns کلیک کنید.
تعداد کلیکهایی که در آنالیتیکس نمایش داده میشود، احتمالا کمتر از تعداد کلیکهایی باشد که در گوگل ادوردز ثبت شده است. این موضوع میتواند به خاطر سرعت پایین کاربران و خارج شدن آنها از سایتتان قبل از Load اسکریپت گوگل آنالیتیکس باشد.
با کلیک بر روی نام کمپینها میتوانید آمار را به تفکیک ادگروپها مشاهده کنید.
اینجا میتوانید تعداد Session های مربوط به کلیکهای انجام شده را مشاهده کنید. اگر نسبت کلیک ها به Session ها زیاد باشد، به این معنی است که افراد چندین بار بر روی تبلیغات شما کلیک و وارد سایتتان شدهاند.
Bounce Rate: مربوط به درصد کاربرانی میشود که با تبلیغات گوگل وارد سایت شما شدهاند و بدون هیچ Interaction ای سایت شما را ترک کردهاند.
با انتخاب Goal مورد نظرتان میتوانید تعداد Conversion ها و همینطورConversion Rate مربوط به آن را مشاهده کنید.
با کلیک بر روی هر ادگروپ امکان مشاهده آمار بر اساس کلمات کلیدی نیز وجود دارد. در بخش Search Query میتوانیم آمار بازدید و Conversion ها را بر اساس عبارت جستجو شده مشاهده کنیم.
بررسی اطلاعات مربوط به Conversion میتواند بسیار مفید باشد، با بررسی این اطلاعات میتوانیم متوجه شویم کدام یک از کمپینها یا کلمات کلیدی مان، در راستای اهدافی که داریم برای ما سودآوری بیشتری دارند و کدام کمپینها را باید متوقف کنیم.
اطلاعات بیشتری نیز بر اساس کلیکهای انجام شده بر روی سایتلینکها، قیمت های پیشنهادی و Final URL ها نیز وجود دارد که در این بخش میتوانید آنها را نیز بررسی کنید.
حرف نهایی
امیدواریم که از خواندن این مقاله در دوره آموزشی گوگل ادز لذت برده باشید. در این نوشتار متوجه شدید که چگونه گوگل ادز و گوگل آنالیتیکس به هم متصل میشوند. سایر مقالات ما در این بخش آموزشی را مطالعه کنید تا دانش خود را افزایش دهید.
سلام لینک دانلود کار نمیکنه لطفا درستش کنین
با سلام. متاسفیم که مشکلی در لینک دانلود به وجود آمده، عذر خواهی ما را صمیمانه بپذیرید.
لینک های دانلود اصلاح شدند.