آموزش سرچ کنسول

نحوه بررسی Rich Results در گوگل سرچ کنسول

امروزه استفاده از Structured Data یا Rich Results برای درک بهتر محتوای شما به نوعی الزامی است. اما گاهی اوقات ممکن است این موارد به درستی پردازش نشوند. به همین خاطر است که ما این بخش از آموزش را تهیه کردیم. در این مقاله به طور کامل درباره نحوه بررسی Rich Results در سرچ کنسول صحبت می‌کنیم.

شما در این مطلب متوجه می‌شوید که Rich Results چیست؟ چگونه باید Rich Results را در سرچ کنسول بررسی کنید؟ کجا خطاهای داده های ساختار یافته را پیدا کنید؟ چگونه باید از گوگل بخواهید تا اصلاحاتی را که برای وب سایت خود انجام داده اید، تایید کند.

داده های ساختار یافته یا Rich Results چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم به اصول سرچ کنسول بپردازیم، لازم است کمی درباره داده های ساختار یافته صحبت کنیم. احتمالا یکی از این نتایج را در جستجوهای انجام شده خود دیده اید.

به عنوان مثال، اگر تا به حال یک خبری را سرچ کرده باشید، ممکن است استوری هایی درباره آن ببینید. یا اگر دستور تهیه فلافل را سرچ کنید، ممکن است دستورالعمل طبخ آن را مشاهده کنید.

مثالی از Rich Results یا داده های ساختار یافته در نتایج گوگل

اینها نمونه هایی از Rich Results هستند. اگر شما صاحب یک وب سایت هستید، ممکن است بخواهید به دنبال این نوع نتایج برای سایت خود باشید. زیرا آنها می‌توانند برای کاربران جذاب تر باشند.

برای این منظور شما به پیاده سازی Structured Data Markup نیاز خواهید داشت. در صورت نیاز می‌توانید راهنمای گوگل را مطالعه کنید تا اطلاعات دقیقی برای این کار بدست آورید.

متاسفانه این امکان برای ما وجود ندارد که در این صفحه به طور کامل چگونگی ایجاد Rich Results را توضیح دهیم. اما شما می‌توانید از Structured Data Markup Helper گوگل استفاده نمائید. در این وب سایت تمامی مواردی که می‌توانید آنها را در وب سایت خود ایجاد کنید دیده می‌شود.

ابزار ایجاد داده های ساختار یافته گوگل

بررسی صحیح بودن Structured Data با ابزار تست گوگل

در صورتی که اطلاعات مورد نظرتان را به صفحه سایت اضافه کردید، شما می‌توانید از سرچ کنسول برای بررسی آنها استفاده کنید. با بررسی های لازم، می توانید بهینه سازی ها را انجام دهید.

همچنین می‌توانید از یک ابزار Structured Data عمومی استفاده کنید که نام آن Rich Results Test است. این ابزار می‌تواند Syntax داده های ساختار یافته شما را تائید کند و در برخی از موارد یک نمونه ارائه دهد که نتایج ممکن است به چه شکل باشند.

مثالی از آنالیز صفحه برای معتبر بودن Rich results آن و استفاده در سرچ کنسول

شما هم می‌توانید یک قطعه کد یا یک URL خاص برای کراول کردن را بررسی کنید. این ابزار نشان می‌دهد که آیا اجرای شما مشکلی دارد یا خیر.

همچنین گزینه ای در اختیار دارید که برای پیش نمایش ظاهر نتایج سرچ خود از آن استفاده کنید. می‌توانید برای نمایش ظاهر ریچ ریزالت خود از گزینه Preview Results استفاده نمائید.

نمایش Rich Results در گوگل سرچ کنسول

بعد از گذشت زمان و همانطور که صفحات Rich Results توسط گوگل ایندکس می‌شوند، سرچ کنسول آنها را نشان می‌دهد. جالب است بدانید که هر داده ساختار یافته ای با نام مشخصی در این ابزار نمایش داده می‌شود.

گام بعدی شما نظارت بر عملکرد آنهاست.

اجازه دهید با یک مثال بگوییم که چگونه عملکرد Rich Results را در سایت خود بررسی کنید. برای این کار ابتدا سرچ کنسول را باز کنید و گزارش Performance را انتخاب کنید. سپس لازم است روی دایمنشن Search Appearance کلیک نمائید.

بخش اطلاعات Rich Results در سرچ کنسول

با یک نگاه حجم ترافیک وب سایت خود را از طریق Rich Results خواهید دید. برای اینکه عملکرد آنها را به خوبی متوجه شوید، با کلیک روی Rich Results، تنها گزارش های مربوط به آنها را مشاهده کنید.

شما می‌توانید این کار را با کلیک کردن روی ریچ ریزالت در بخش Table انجام دهید. این کار نمودارهای عملکرد را بروز رسانی می‌کند تا ترافیک Rich Results را به وسیله کوئری ها، صفحات، کشورها و دستگاه ها نشان دهد.

ممکن است الگوهایی را در داده های خود پیدا کنید که نشان می‌دهد آنها چقدر مهم و یا بی اهمیت هستند. یک بخش خاص ترافیک شاید یک گروه خاص از کوئری ها یا صفحاتی باشد که به Rich Results منتهی نشده است. نتایجی که می تواند فرصتی برای ارتقا پیاده سازی Structured Data شما باشند.

علاوه بر آن، اگر پیاده سازی داده های ساختار یافته شما به وسیله تغییر وب سایت تحت تاثیر قرار بگیرد، ممکن است متوجه افت عملکرد Rich Results شوید.

به محض اینکه یک ایده بهتر از عملکرد Performance خود داشته باشید، باید نگاه دقیق تری به گزارش هر Structured Data داشته باشید. بدین ترتیب در مورد هشدارها و خطاهایی که گوگل در سایت شما با آن مواجه شده است، آگاه خواهید شد.

انواع ارورهای Rich Results در سرچ کنسول

توجه داشته باشید که خطاها باعث عدم نمایش Rich Results در سرچ گوگل می‌شوند؛ اما سایت شما هنوز هم ممکن است از طریق یک استاندارد ساده نمایش داده شود. ارورها تنها باعث می‌شوند که ریچ ریزالت ها در سرچ گوگل نمایش داده نشوند. حتما لازم است که آنها را بررسی کرده و مشکلات آنها را برطرف کنید.

در ادامه درباره برطرف کردن مشکلات صحبت می‌کنیم.

خطاهای به وجود آمده برای ریچ ریزالت

خطاها می‌توانند مشکلاتی را به وجود بیاورند که تجربه کاربر را کاهش می‌دهد.

وقتی که سرچ کنسول داده های ساختاریافته را کشف می‌کند برای هر کدام از انواع Rich Results پشتیبانی شده در وب سایت شما، گزارش ارور یا خطا ایجاد می‌کند. در این صورت به صاحبان حساب سرچ کنسول ایمیل ارسال می‌شود.

در صورتی که مشکل بدتر شود، دیگر ایمیلی ارسال نمی‌شود. بنابراین بسیار مهم است که ایمیل خود را به صورت دوره ای بررسی کنید. این کاری نیست که شما هرروز انجام دهید؛ اما توصیه من به شما این است که هر از گاهی چک کنید تا مطمئن شوید همه چیز همانطور که می‌خواهید کار می‌کند.

به عنوان مثال، اگر توسعه وب سایت شما چرخه ای را مشخص کرده است، ممکن است ایده خوبی باشد تا بعد از تغییراتی که در وب سایت ایجاد شده به سرچ کنسول وارد شوید تا بررسی کنید که مشکلی پیش نیامده باشد.

گزارش های Structured Data در کدام بخش سرچ کنسول قرار دارند؟

شما گزارش های Structured Data را در زیر بخش Enhancements پیدا خواهید کرد. در منو سمت چپ، گزارش به خصوصی را برای هر نوع از داده های ساختار یافته مشاهده خواهید کرد. توجه داشته باشید که ریچ ریزالت باید توسط سرچ کنسول ایندکس شده باشند.

این کار ممکن است مدتی طول بکشد.

بخش گزارش داده های ساختار یافته را که به آن دسترسی دارید باز کنید. به طور پیش فرض شما این ترندها را برای آیتم های مشکل‌دار در نمودار اصلی خواهید دید. اما همچنین می‌توانید با کلیک بر Valid With Warnings و Valid ترندهای آنها را در چارت و جزئیات بیشتر را در جدول بررسی کنید.

گزارش های وضعیت Rich Results در گوگل سرچ کنسول

Bar Chart برای نظارت بر ترندها در طول زمان فوق العاده است؛ اما حتما لازم است که جزئیات زیر جدول چارت را نیز بررسی کنید. این جدول، مشکلاتی را به شما نشان می‌دهد که گوگل در وب سایت شما پیدا کرده است.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره یک مشکل خاص روی یکی از خطاها کلیک کنید تا یک گزارش دقیق باز شود. در این گزارش شما می‌توانید زمانی که ارور توسط سرچ کنسول مشخص شده را ببینید.

همچنین تعداد خطاها را خواهید دید و نمونه هایی از صفحات را که گوگل شناسایی کرده را می‌بینید. شما می‌توانید بر روی یک صفحه خاص کلیک کنید تا نمونه خطاها را در کد HTML بررسی کنید.

برطرف کردن خطاهای Rich Results در گوگل سرچ کنسول

اکنون که می‌دانید چه چیزی باید اصلاح شود، دو گزینه در اختیار دارید:

  1. کد مورد نظر را خودتان تغییر دهید. شما می‌توانید با مهارت های خود مشکل به وجود آمده را برطرف کنید یا از گزینه Share استفاده نمائید.
  2. یا اینکه جزئیات را توسعه دهنده به اشتراک بگذارید. او می‌تواند تغییرات کد را در وب سایت شما انجام دهد.

بعد از آنکه خودتان یا توسعه دهنده خطاها را اصلاح کردید، بر روی Validate Fix کلیک کنید و گوگل تغییرات شما را تائید خواهد کرد.

به طور کلی چند نوع خطا و هشدار وجود دارد.

بنابراین اگر شما نمی‌دانید چه مشکلی پیش آمده، اسناد گوگل را درباره نوعی خاص از داده های ساختار یافته که اجرا کرده اید بررسی کنید. می‌توانید لیستی از آنها را در Search Gallery پیدا کنید.

قبل از اینکه ما شما را با کار روی سایت خود تنها بگذاریم، می‌خواهیم به یکی از آخرین گزارش ها اشاره کنیم.

Unparsable Structured Data یا داده های ساختاریافته نامشخص

اگر گوگل داده های ساختار یافته ای را پیدا کند که بنا به برخی دلایل قبل از تشخیص دادن آن تجزیه یا شکسته شده باشد، آن را به عنوان یک خطا در بخش Unparsabale Structured Data گزارش می‌کند. این کار می‌تواند به شما فرصتی برای اصلاح Rich Results های از دست رفته بدهد.

نمونه ای از گزارش های داده های ساختاریافته نامشخص Rich Results در سرچ کنسول

شما باید خطاها را در این گزارش اصلاح کنید تا از مزایای داده ها استفاده کنید. هنگامی که صفحه اصلاح شد، Structured Data به گوگل اضافه می‌شود. در صورتی که هنوز هم مشکل وجود داشته باشد، آن را در گزارش مربوط به داده های ساختار یافته نشان می‌دهد.

لینک های کمکی:

ابزار بررسی Rich Results

حرف آخر

با مطالعه این مقاله از آموزش رایگان سرچ کنسول جی ادز امیدواریم که نظارت و بهینه سازی Rich Results برای شما ساده تر شده باشد. اگر اینطور نیست سوالتان را در بخش نظرات از ما بپرسید.

در مطلب بعدی درباره چگونگی استفاده از سرچ کنسول برای بهود AMP صحبت خواهیم کرد. با این ویژگی می‌توانید سایت خود را قابل استفاده تر کنید.

فراموش نکنید که می‌توانید سوالات و پیشنهادات خود را در انتهای این صفحه اعلام کنید. مشتاقانه منتظریم تا نظرات شما درباره نحوه بررسی Rich Results در گوگل سرچ کنسول را بدانیم.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها