آموزش سرچ کنسول

گزارش وضعیت AMP در سرچ کنسول و بررسی آن

در این مقاله به طور کامل درباره گزارش وضعیت AMP در سرچ کنسول صحبت می‌کنیم. این یک ویژگی عالی است که به صاحبان سایت کمک می‌کند تا صفحات سریع تری را برای کاربران موبایل فراهم کنند.

در انتهای این مطلب شما باید بتوانید مشکلات مربوط به AMP که گوگل در وب سایت شما کشف کرده را پیدا کنید. همچنین می‌توانید آنها را برطرف کنید و از گوگل بخواهید تا اصلاحات شما را بررسی کند.

در ضمن می‌توانید برای سهولت در یادگیری از ویدیو بالای صفحه استفاده کنید که به زبان فارسی دوبله شده است.

AMP چیست؟

قبل از اینکه درباره گزارش AMP در سرچ کنسول صحبت کنیم، یک معرفی سریع از این ویژگی به شما ارائه می‌دهیم. این معرفی برای برای کسانی که با آن آشنا نیستند مناسب است.

AMP یا Accelerated Mobile Pages منبع باز فریم ورک HTML است که یک راه ساده برای ایجاد صفحه های وب سایت فراهم می‌کند تا سریع بارگذاری شوند. به این ترتیب تجربه کاربر، اولویت بندی می‌شود.

می‌توان از آن برای تولید راحت وب سایت ها، استوری ها، تبلیغات و موارد بسیار دیگر استفاده کرد.

دلایل استفاده از AMP

دلایل متعددی برای استفاده از فریم ورک AMP وجود دارد.

  • بهبود تجربه کاربر
  • کاهش هزینه ها و فعالیت توسعه دهنده
  • اجزای بسیار زیاد و بهینه شده برای ساخت وب سایت
  • و …

AMP مزایای بسیاری دارد و موارد بیشتری نیز برای آن در سرچ گوگل وجود دارد؛ مانند سروینگ از گوگل کش و فرصت های بیشتر که به تجربه شما بستگی دارد.

گزارش AMP در سرچ کنسول گوگل

هنگامی که گوگل AMP را در سایت شما تشخیص می‌دهد، گزارشی در سرچ کنسول با همین نام خواهید دید. این بخش، جزئیات تمام مشکلات AMP را که گوگل بر روی صفحات شما پیدا کرده نشان می‌دهد.

زمانی که پیاده سازی AMP خود در سرچ کنسول را بررسی می‌کنید، کمک می‌کند که تلاش خود را بر روی مهم ترین وظایف متمرکز کنید. بخش بالای صفحه نشان دهنده این است که صفحات با وجود تمام مشکلاتی که داشته اند، توسط گوگل کراول شده اند.

نمودار پیش فرض (Overview)، این ترندها را برای خطاهای AMP نشان می‌دهد؛ اما شما می‌توانید بر روی Valid و Valid With Warnings کلیک کنید تا ترندهای آنها را نیز ببینید.

ترندهای مربوط به گزارش AMP در سرچ کنسول

علاوه بر آن، شما یک چک باکس خواهید دید که تعداد ایمپرشن های صفحات را اضافه می‌کند. این گزینه می‌تواند بسیار مفید باشد، چون می‌تواند چگونگی درک مشکلات نتایج  شما را تحت تاثیر قرار دهد.

مشاهده تعداد ایمپرشن های صفحات AMP در گوگل سرچ کنسول

خطاهای موجود در گزارش وضعیت AMP

شما در زیر چارت، جدولی پیدا خواهید کرد که در آن مشکلات بر اساس نوع خود در صفحات تقسیم بندی شده اند. آنها خطایی را نشان می‌دهند که در نتایج سرچ نشان داده نمی‌شوند.

به عنوان مثال، ممکن است شما در گزارش صفحه AMP باشید که توسط Robots.txt مسدود شده است. جاوا اسکریپت سفارشی آن مجاز نبوده و یا HTML تگ شده طرح بندی نامعتبری دارد.

این صفحه که شامل چند هشدار است، ایندکس شده و می‌تواند در نتایج گوگل نشان داده شود؛ اما ممکن است در بخش Rich Results یا در استوری های تاپ نشان داده نشوند.

هشدارهای صفحات AMP در سرچ کنسول

هشدارها شامل صفحات بهینه سازی نشده و یا استفاده از ویژگی های از رده خارج هستند که ممکن است به خطاهایی در Future Valid منجر شوند. این صفحات مطابق انتظار کاربر هستند و ویژگی های AMP را دارند.

اگر همه چیز سبز است به این معنی است که شما کار خود را خوب انجام داده اید. مشکلات به طور پیش فرض بر اساس ترکیبی از میزان Validation State و تعداد صفحاتی که تحت تاثیر قرار گرفته اند، طبقه بندی می‌شود.

اگر شما یک خطا ببینید که مثل نتیجه یک قالب بد به نظر می‌رسد، ابتدا آن را برطرف کنید. سپس به اصلاح مشکلات دیگر بپردازید که به طور ویژه در هر صفحه وجود دارند.

اطلاعات بیشتر و جامع تر از هر ارور و خطای AMP در سرچ کنسول

روی هر مشکل خاص کلیک کنید تا جزئیات بیشتری به همراه یک لینک (Learn More) ببینید. اطلاعات بیشتری را در مورد چگونگی اصلاح آن و فرایندی که به وسیله آن به گوگل در مورد رفع مشکلات خود اطلاع می دهید، یاد بگیرید.

اطلاعات تکمیلی از وضعیت AMP در سرچ کنسول

همچنین یک لیست از نمونه URL هایی که تحت تاثیر این مشکل قرار می‌گیرند را پیدا خواهید کرد. می‌توانید برای پیدا کردن HTML و یک محل دقیق کد Offending روی یک URL خاص کلیک کنید.

اگر شما می‌خواهید لیست کاملی از خطاهای یک URL خاص را که در گزارش AMP در سرچ کنسول نشان داده شده را ببینید؛ روی آیکون Inspect نزدیک URL کلیک کنید.

این کار گزارش URL Inspection را باز می‌کند. موردی که قبلا در مقالات آموزش سرچ کنسول به آن پرداخته ایم. این تست همه خطاها را مشخص می‌کند و فقط مربوط به مشکلات نمایش داده شده نیست.

این کار یک کد Explorer را ایجاد می‌کند که خطاها را برجسته و اطلاعات بیشتری ارائه می‌کند. ممکن است یک ارور در یک صفحه با Test Live برطرف شود، اما همچنان به عنوان یک خطا لیست می‌شود. به این خاطر است که Recalled نشده است.

اگر موردی بود که درخواست اعتبار سنجی از طریق پیج مشکلات AMP را داشت، شما می‌توانید آن را به وسیله Test Live URL بررسی کنید.

رفع خطاهای AMP با استفاده از سرچ کنسول

حالا که شما می‌دانید چه چیزی را باید اصلاح کنید، دو گزینه دارید تا کد مورد نیاز خود را تغییر دهید.

  1. جزئیات دقیق را با یک توسعه دهنده که می تواند تغییرات کد را در وب سایت شما انجام دهد به اشتراک بگذارید.
  2. یا اینکه خودتان تغییرات مورد نیاز را ایجاد کنید.

شما می‌توانید از طریق بخش Share در بالای صفحه سرچ کنسول، اطلاعات را با توسعه دهنده به اشتراک بگذارید.

توجه داشته باشید که لینک های اشتراک گذاری تنها اجازه دسترسی به صفحه کنونی برای حل این مشکل را می‌دهند. این لینک اجازه دسترسی به دیگر صفحات منابع شما را نمی‌دهد؛ یا به کاربر مشترک اجازه نمی‌دهد تا هر عملی بر روی حساب سرچ کنسول شما انجام بدهد.

شما می‌توانید هر زمان که بخواهید با غیر فعال کردن اشتراک گذاری، لینک ارسال شده به توصعه دهنده را لغو کنید. همچنین ممکن است ایده خوبی باشد که از ابزار تست AMP استفاده کنید. علاوه بر تست یک صفحه خاص، می‌توانید یک کد را برای بررسی مشکلات به وجود آمده آپلود کنید.

این گزینه می‌تواند برای اشکال زدایی مشکلات مربوط به صفحه جدید مفید باشد؛ اما توجه داشته باشید که این ابزار، Implementation Arm عمومی شما را بدون اطلاعات خاص در مورد ایندکسینگ گوگل بررسی می‌کند.

Validate Fix یا تائید اصلاحات AMP در سرچ کنسول

بعد از اینکه شما یا توسعه دهنده خطاهای به وجود آمده را برطرف کردید، آن را به وسیله Test Live بررسی کرده و سپس روی Validate Fix کلیک کنید. در صورت صحیح بودن اطلاعات، گوگل نیز تغییرات شما را تائید خواهد کرد.

روند اعتبار سنجی می‌تواند چندین روز طول بکشد و در صورت تائید یا عدم تائید شما اطلاعیه ای توسط ایمیل دریافت خواهید کرد.

اگر ایرادات فعلی در یکی از صفحات جدول باقی مانده باشد، اعتبار سنجی به پایان می‌رسد و Validate Fix با موفقیت انجام نمی‌شود. اگر نمونه صفحات چنین خطاهایی نداشته باشند، اعتبار سنجی یا Validation ادامه می‌یابد.

وقتی که همه خطاها یا هشدارهای Url ها بررسی شد و تعداد مشکلات به صفر رسید، وضعیت به حالت سابق تغییر می‌کند. شما می توانید پروسه درخواست Validation را با کلیک بر روی لینک بالای صفحه درخواست کنید.

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد مشکلات AMP در سرچ کنسول می‌توانید از Help Center گوگل استفاده نمائید.

لینک های کمکی:

ابزار بررسی صفحات AMP

حرف آخر

امیدواریم که مقاله گزارش وضعیت AMP در گوگل سرچ کنسول به شما در درک چگونگی بهینه سازی وب سایت‌تان کمک کرده باشد. با بهبود هشدارها و خطاهای AMP، کاربران از شما متشکر خواهند بود.

در مطلب بعدی درباره ثبت Site Map در سرچ کنسول، چگونگی بررسی و نحوه پیدا کردن خطاهای آن صحبت می‌کنیم.

حتما نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای این صفحه اعلام نمائید. خوشحال می‌شویم بیشتر از شما بشنویم.

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها