اگر با واژه سئو آشنا باشید، حتما نام پنالتی یا جریمه های گوگل را شنیده اید. اقداماتی که میتواند تاثیر منفی روی کسب و کار و فعالیت شما داشته باشند. در این مقاله درباره گزارش Manual Action در سرچ کنسول صحبت میکنیم.
بسیار مهم است که درباره اقدامات انجام شده بر علیه سایت خود مطلع باشید.
در صورتی که این اتفاق برای سایت شما رخ دهد، ممکن است هیچ کدام از صفحات آن در نتایج سرچ گوگل نشان داده نشوند! در پایان این مقاله شما باید بتوانید تشخیص دهید که آیا وب سایت شما صفحاتی دارد که به وسیله Manual Action های بسیاری تحت تاثیر قرار گرفته است یا خیر.
اگر اینگونه است، چطور باید آنها را اصلاح کنید و به گوگل درخواست بدهید تا تغییرات شما را بررسی کند.
Manual Action یا اقدامات دستی چرا اعمال می شوند؟
گوگل به طور مداوم در تلاش است تا شرایط سرچ را بهتر از قبل کند. به همین دلیل تغییرات در الگوریتم های آنها، تحت ارزیابی های کیفیت گسترده ای قرار میگیرند. الگوریتم ها در تشخیص اسپم ها بسیار خوب عمل میکنند و در اکثر موارد به طور خودکار آنها را از نتایج سرچ پاک میکنند.
بنابراین این شانس وجود دارد تا نتایج سرچ بهتر از قبل شوند. گوگل همچنین برای پیدا کردن مواردی که قوانین و دستورالعمل ها در آنها رعایت نمیشوند، سایت ها را اسکن میکند. در این موارد یک انسان (کارمند گوگل) ممکن است وب سایتی را بررسی کند و یک جریمه دستی یا Manual Action روی آن اعمال کند.
بعد از Manual Action صفحات مرتبط یا کل وب سایت ممکن است در رتبه های پایین تری قرار بگیرند؛ یا به طور کامل از نتایج سرچ حذف شوند. تعداد بسیار زیادی از انواع Action وجود دارد که ممکن است در سرچ کنسول ببینید.
در این مقاله از آموزش سرچ کنسول قصد نداریم به همه آنها بپردازیم؛ اما برخی از شایع ترین آنها را توضیح میدهیم.
Pure Spam یا اسپم خالص
مخفف همان چیزی است که مدیران وب سایت ها معمولا به آن Blackhat SEO میگویند. شامل تکنینکهای پیچیده ای مانند میزبانی صفحات نامفهوم تولید شده به صورت خودکار، تولید صفحات نامفهوم (Cloaking)، Scraping و بسیاری فعالیت های بلک یا کلاه سیاه دیگر میشوند.
محتوای کم ارزش یا Thin Content
محتوای ضعیف یا بی ارزش که در وب سایت ها منتشر می شود، Thin Content هستند. به نظر میرسد حاوی درصد قابل توجهی از صفحات کم کیفیت و یا سطحی هستند که اطلاعات زیادی به کاربران اضافه نمیکنند.
مشکلات Structured Data یا داده های ساختار یافته در سایت
در وب سایت هایی اعمال میشوند که در آنها برخی نشانه گذاری ها از تکنینکهای خارج از دستورالعمل های Structured Data استفاده کرده اند. به عنوان مثال، مارک کردن مطالبی که برای کاربران قابل مشاهده نیست. مارک کردن محتواهای بی ربط یا گمراه کننده یا دیگر دستکاری های نامرتبط.
وب سایت تحت تاثیر Manual Action دارای چه مشکلاتی می شود؟
اگر سایت شما تحت تاثیر Manul Action قرار بگیرد، یک ایمیل اطلاع رسانی از سرچ کنسول دریافت خواهید کرد. بر روی لینک ایمیل کلیک کنید تا گزارش جریمه های دستی را در سرچ کنسول ببینید.
حتی اگر ایمیل را از دست بدهید، همیشه میتوانید وارد سرچ کنسول شوید تا بررسی کنید که آیا در صفحه Overview مشکلی دارید یا خیر. اگر در سایت خود Manual Action داشته باشید، در صفحه Overview مطلع میشوید.
بر روی هشدار کلیک کنید تا لیست همه Action هایی را که علیه سایت شما منتشر شده ببینید. با استفاده از لینک Learn More اطلاعات بیشتری درباره آنها پیدا میکنید. شما همچنین میتوانید به قسمت پیام ها وارد شده تا همه پیام های گزارش Manual Action که قبلا اعمال شده اند را ببینید.
این ممکن است متنی درباره تاریخچه وبسایت به شما بدهد؛ به خصوص اگر شما در شرکت جدیدی کار خود را شروع کنید یا این وبسایت را تازه تحویل گرفته باشید. در اینجا چگونگی برطرف شدن Manual Action به شما توضیح داده میشود.
برطرف کردن مشکلات گزارش جریمه دستی یا Manual Action در سرچ کنسول
پنل اصلی توضیحات Manual Action را باز کنید تا درباره این مشکل بیشتر یاد بگیرید و در برخی موارد، نمونه ای از صفحات آسیب دیده را تجزیه و تحلیل کنید. با استفاده از لینک Learn More سرچ کنسول جزئیات بیشتر و مراحل برطرف کردن مشکلات را میبینید.
برطرف کردن مشکلات برخی از صفحات، مشکل به وجود آمده برای سایت را حل نمیکند. بنابراین اطمینان حاصل کنید که همه صفحات یا اکشن ها را اصلاح کنید. زمانی که مطمئن شدید تمام مشکلات لیست شده در گزارش را برطرف یا غیر فعال کرده اید، روی Request Review کلیک کنید.
یک درخواست خوب شامل ۳ گزینه میشود:
- مشکل کیفیت سایت شما را دقیقا توضیح میدهد.
- مراحلی که برای برطرف کردن مشکل طی کرده اید را شرح میدهد.
- نتیجه تلاش های شما را اعلام میکند.
زمانی که شما درخواست خود را به گوگل ارسال میکنید، یک پیام تائید بازبینی دریافت خواهید کرد. پیام دیگر را زمانی دریافت میکنید که گوگل درخواست شما را بازبینی کرده و آن را پذیرفته یا رد کرده باشد.
نیازی نیست که قبل از مشاهده تصمیم نهایی دوباره درخواست دیگری ثبت کنید. اگر به تازگی یک سایت خریده باشید که قبل از شما دستورالعمل های گوگل را نقض کرده باشد، مشکلات لیست شده در گزارش را برطرف کنید و در بخش Request Review گوگل، آنها را مطلع کنید.
فقط محتواهای بد قدیمی را حذف نکنید؛ مطمئن شوید که قبل از Request Review محتواهای جدید و خوب به سایت اضافه کنید.
تفاوت های گزارش Manual Action و Security Issues
حالا که درباره هر دو گزارش Security Issues و Manual Action در دوره آموزش رایگان سرچ کنسول جی ادز صحبت کردیم، فکر میکنم به دلیل وجود برخی شباهت های مفهومی، باید تفاوت میان آنها را روشن کنم.
گزارش Manual Action: عمدتا مشکلاتی را که تلاش میکنند تا ایندکس سرچ گوگل را دستکاری کنند شامل میشود. اما لزوما برای کاربران خطرناک نیستند و صورت دستی لیست میشوند.
بنابراین بسیاری از Action های گزارش شده، منجر میشود تا گروهی از صفحات یا کل سایت در سطح پایین تری در نتایج سرچ ظاهر شوند؛ یا بدون هیچ نشانه ای به کاربر نمایش داده شوند.
گزارش Security Issues: مواردی را نشان میدهد که سایت شما هک شده یا رفتاری را نشان میدهد که به طور بالقوه به بازدید کننده آسیب برساند. به عنوان مثال، حملات Phishing یا نصب نرم افزارهای مخرب بر روی کامپیوتر. این صفحات میتوانند با یک برچسب Warning در نتایج ظاهر شوند.
همچنین یک مرورگر میتواند زمانی که کاربر سعی میکند از آن صفحات بازدید کند، هشدار خطر یا Warning نمایش دهد.
حرف آخر
امیدوارم که روشن کردن این موضوع به شما کمک کرده باشد. همچنین امیدوارم که درک درستی از Manual Action و نحوه برطرف کردن آنها با کمک سرچ کنسول پیدا کرده باشید.
مهم است که چگونگی درخواست دادن به گوگل برای کارهایی که روی صفحات خود انجام داده اید را بدست آورده باشید.
فراموش نکنید که نظرات خود را درباره این مقاله و سایر مقالات ما در آموزش کامل سرچ کنسول اعلام کنید. منتظر شنیدن نظرات ارزشمند شما هستیم. در مقاله بعدی درباره استفاده از سرچ کنسول برای توسعه دهندگان صحبت میکنیم.
در صورتی که سوالی درباره گزارش Manual Action داشتید، ما میتوانیم به شما کمک کنیم.